Visa utforskar ny kryptostrategi, VD avslöjar – Altcoin Buzz

Av | februari 8, 2021

[ad_1]

Den populära finansiella giganten Visa undersöker för närvarande möjligheten att erbjuda några digitala valutor direkt på sin plattform, har verkställande direktör Alfred Kelly avslöjat.

Visa-chefen avslöjas detta i betalningsjättens finanspolitiska intäktssamtal för första kvartalet 2021 och noterar att Visa vill se till att kryptovalutabetalningar är säkrare, användbara och mer allmänt accepterade.

Visa dabbar redan i krypto genom plånboksrelationer och samarbeten med kryptoplattformar som Crypto.com, BlockFi, BitPanda, Vika ihopoch flera andra som på grund av deras respektive partnerskap kan utfärda kort med visummärke. Visas VD antydde emellertid i tillkännagivandet att betalningsjätten är redo mot stödjande vissa kryptovalutor direkt.

”I detta utrymme ser vi sätt som vi kan lägga till differentierat värde i ekosystemet. Och vi tror att vi är unikt positionerade för att göra kryptovalutor säkrare, mer användbara och tillämpliga för betalningar genom vår globala närvaro, vårt partnerskap och vårt betrodda varumärke, ”säger han. sa.

Visa Visa på Crypto Market

Alfred Kelly, under Visas intjäningssamtal för första kvartalet 2021, tog vidare tid att förklara hur betalningsjätten ser kryptovalutor och hela kryptorummet.

Enligt honom finns digitala valutor i två typer, nämligen Bitcoin och de flesta altcoins i en kategori medan stablecoins och centralbankens digitala valutor (CBDC) som en andra kategori.

Kelly beskrev den första kryptokategorin (Bitcoin) som “digitalt guld” och noterade att betalningsjätten kommer att arbeta med börser och plånböcker för att tillåta visumanvändare att köpa sådana kryptovalutor med sina visumuppgifter, liksom att ta ut pengar med ett Visa-kort för att göra ett fiat-köp på över 70 miljoner handlare i Visas globala nätverk.

Han hänvisade till den andra kryptokategorin (stablecoins och CBDCs) som en framväxande betalningsinnovation. Han sade sedan att denna kategori skulle kunna ha exceptionell potential att antas för global handel, precis som alla andra fiatvalutor.

“Och det säger sig självt, i den utsträckning en specifik digital valuta blir ett erkänt utbytesmedel, finns det ingen anledning till att vi inte kan lägga till den i vårt nätverk, som redan stöder över 160 valutor idag”, konstaterade Kelly.

Förändring av Crypto Stance från Visa CEO

Det är viktigt att notera att Visas vd Alfred Kelly inte alltid har stött digital valuta. År 2018 sa betalningsjättens chef i en intervju med CNBC att Visa inte kommer att associera med Bitcoin.

”Vi på Visa behandlar inte transaktioner som är kryptovalutabaserade. Vi kommer endast att hantera fiatvalutabaserade transaktioner, ”Kelly sa.

Emellertid växande intresse för digitala valutor, i kombination med större antagande, särskilt av institutionella investerare, har lett flera andra finansiella enheter att ändra sin inställning och intressera sig för digital valuta.

BTC-pris

Vid tidpunkten för publiceringen var BTC handel till 38 492,06 $, med ett börsvärde på 716824466602 $ och en handelsvolym dygnet runt på 52280.053.655 $.

Ansluta sig Altcoin Buzz på Telegram att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

[ad_2]

Source link