PayPal förvärvar Crypto Custody Platform Curv – Altcoin Buzz

Av | mars 9, 2021

[ad_1]

I ett försök att öka sin roll i utrymmet för digitala tillgångar har betalningskonferens PayPal meddelat sin avsikt att förvärva israeliskt baserad säkerhets- och depåplattform Curv.

Tillkännage det framtida förvärvet via en tjänsteman pressmeddelande, PayPal noterade att köpet av Curv främst är till hjälp i företagets planer att både expandera och påskynda sina initiativ för att stödja digitala tillgångar och kryptovalutor.

Enligt meddelandet är förvärvet i linje med betalningsjättens uppdrag att hjälpa till att forma och marknadsföra roll av kryptovalutor i framtiden för finansiella tjänster och handel.

PayPal avslöjade vidare att det fullständiga förvärvet av Curv förväntas ske före tredje kvartalet 2021. Det noterades också att Curv kommer att integreras i PayPals nybildade grupp med fokus på kryptovaluta, blockchain-teknik och digitala tillgångar. Integrationen kommer att se till att Curv lägger till teknisk expertis i betalningsplattformen.

Curv VD Itay Malinger angav köpet av kryptopostplattformen och noterade att företaget var nöjd med förvärvet. Han uppgav att Curv var stolt och glad att bli erkänd som en partner med ledande finansinstitut globalt.

“Nu, när antagandet av digitala tillgångar accelererar, känner vi att det inte finns något bättre hem än PayPal för att fortsätta vår innovationsresa. Vi är glada över att gå med i PayPal för att utvidga den roll dessa tillgångar spelar i den globala ekonomin, tillade Malinger.

PayPal försöker leverera ett mer inkluderande finansiellt system

På tal om förvärvet av Curv sa Jose Fernandez da Ponte, PayPals vice vd och general manager, blockchain, crypto och digitala valutor, att förvärvet är avsett att hjälpa betalningsjätten att uppnå sin vision om ett mer inkluderande finansiellt system.

Enligt honom kommer den israeliska baserade säkerhetsplattformen och digitala tillgångssäkerhetsplattformen att ge ett starkt team av teknologer som hjälper till att uppnå det önskade uppdraget.

”Under våra samtal med Curvs team har vi imponerats av deras tekniska talang, entreprenörsanda och tanken bakom tekniken de har byggt under de senaste åren. Vi är glada att välkomna Curv-teamet till PayPal, konstaterade han.

Speciellt avslöjades inte de exakta villkoren i avtalet. Förvärvet av Curv med PayPal är planerat före tredje kvartalet i år och kommer att ske tillsammans med PayPal som presenterar sina digitala valutatjänster i sin mobilbetalningsapp, Venmo.

PayPal har begått intresse mot digital valuta

Sedan det meddelat sitt stöd för kryptovalutor och digitala tillgångar fortsätter PayPal att visa betydande beredskap att erbjuda kryptotjänster.

För närvarande erbjuder PayPal människor i USA möjligheten att använda betalningsplattformen för att köpa, sälja och lagra krypto. Dessutom har betalningsjätten avslöjas att det snart skulle utvidga dessa kryptotjänster till Storbritannien och andra delar av världen.

CRV-förvirring

Nyheten att PayPal köpte Curv ledde till en stor ökning av värdet på CRV token när det först bröt i slutet av förra veckan. Det steg så högt som $ 2,63, men gnuggan är att Curv, företaget som köps av PayPal, inte har någon inbyggd token. CRV är den ursprungliga token för Curve Finance, som inte ingår i affären. Många av misstag förvirrade de två företagen, vilket ledde till att CRV-token sköt upp i värde när spekulanter rusade in.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

[ad_2]

Source link