Jack Dorsey Auctions NFT-version av den allra första Tweet

Av | mars 9, 2021

[ad_1]

I ett fantastiskt drag har Twitter-grundaren och VD Jack Dorsey lagt ut sin första tweet som publicerats på den sociala medieplattformen till salu efter att ha tappat tweeten på blockchain.

På fredag ​​noterade Jack Dorsey att en person kunde offentligt bjuda på Valuables, en icke-fungibel token (NFT) plattform, för att äga den präglade versionen av hans allra första tweet.

Tillkännagivandet har sedan dess lett till en allvarlig rusning från flera individer som försöker få den präglade tweetet med bud, i skrivande stund och når 2,5 miljoner dollar.

Upplagt av Jack Dorsey den 21 mars 2006, i tweeten står “just setting up my twttr.”

Särskilt utförs försäljningen av Valuables, en Ethereum-baserad plattform som gör det möjligt för användare på Twitter att validera sina tweets till salu. När budet är slutfört kommer köparen att få ett digitalt signerat och verifierat certifikat av Jack Dorsey, samt metadata för den ursprungliga tweeten.

Budtoppar $ 2,5 miljoner

Budet på Jack Dorsey’s tweet började med ett första bud på $ 1 från @TheGaloisCxn den 15 december 2020. Budgivningen steg dock snabbt när Justin Sun, grundare och VD för TRON, och andra anmärkningsvärda personer gick med i auktionen.

Justin Sun, som ursprungligen började sitt bud på en halv miljon dollar, ökade senare sitt erbjudande till $ 700K. För närvarande ligger TRON-chefens bud på 2 miljoner dollar.

Sina Estavi, VD för Bridge Oracle, gjorde en enorm ökning av budet för NFT. Han lade tidigare ett bud på 600 000 dollar, vilket han senare ökade till 1,5 miljoner dollar och slutligen till 2,5 miljoner dollar, vilket för närvarande är det högsta budet.

En Twitter-användare med namnet @ Crypto888crypto lade också ett bud på 88 888,88 $. Dock är budet nu mellan Sina Estavi och Justin Sun.

Växande antagande av NFT

Det är viktigt att notera att Jack Dorsey inte är den enda framstående individen som har hoppat på icke-svampbar symbol tåg. Blockchain-plattformar som Valuables, skapade av Cent och Mintables, har också registrerat en uptick som använts på senare tid.

Enligt Cameron Hejazi, VD för Cent, användningen av NFT: er har ökat otroligt med fler som nu köper och säljer sina tweets.

han säger”Vi lanserade värderingar, vi ville verkligen ge människor ett annat sätt att uttrycka hur mycket de uppskattade något, eller hur mycket något har fått genklang hos dem. Vi har sett att alla typer av digital konst blir tokeniserade, så vi tänkte varför utvidgar vi inte detta till sociala plattformar? “

Dessutom NBA: s Dallas Mavericks ägare Mark kubanska har nyligen gjort några pengar genom att sälja fem digitala samlarobjekt på Mintable, en blockchain-baserad marknadsplats. Han avslöjade också att han hade investerat i NFT-plattformen.

I en liknande utveckling har spel- och musikbranschen också gått med i NFT-tåget. Ubisoft, en populär spelplattform, nyligen tillkännagav lanseringen av ett fantasifotbollsmatch på blockchain med NFT via ett partnerskap med Jupiler Pro League och den NFT-baserade spelplattformen, Sorare.

Grammy prisbelönt rockband Kings of Leon har avslöjat att dess kommande album kommer att släppas som en NFT. I synnerhet har Elon Musks Dogecoin-tweet också samlat ett bud på över 7000 dollar.

ETH-pris

Från presstiden, Ethereum (ETH) token har ökat med 5,5% under det senaste dygnet. Det handlades till 1 842,05 US $, med ett börsvärde på 211,788,759,642 US $ och en handelsvolym 24 timmar på 36 223 213 347 USD.

Dessutom gå med Altcoin BuzzTelegram för att ta emot gratis handelssignaler.

För mer information om kryptovalutor och uppdateringar, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Flickr /JD Lasica.[ad_2]

Source link