Bitcoin Kort

Bitcoin Ă€r en digital valuta som hjĂ€lper till att överföra pengar frĂ„n peer-to-peer-konton. Det Ă€r ett sĂ€kert och snabbt sĂ€tt att göra betalningar. Det Ă€r mycket krypterat med hjĂ€lp av kryptografitekniker. DĂ€rför finns det mycket lĂ„ga eller inga risker för manipulation. Bitcoin Ă€r lagligt erkĂ€nt i nĂ€stan alla lĂ€nder, medan det fortfarande anses olagligt i nĂ„gra fĂ„ andra. Vissa mĂ€nniskor ser till och med bitcoin som en investeringsmöjlighet; medan vissa tycker att det Ă€r “spelande” att investera i bitcoins. Bitcoins kurs Ă€r mycket volatilt – det Ă€ndras med sekunden. Denna prisfluktuation orsakar viss opĂ„litlighet i bitcoins som en investering.

bitcoin kort

Lagring

Bitcoins lagras i en sÀker digital plÄnbok. Det kan vara din hÄrddisk i din dator eller till och med en molnbaserad plÄnbok. Annat Àn detta kan bitcoins ocksÄ lagras i kort, sÄ kallade Bitcoin kort. Enkelt uttryckt Àr bitcoin kort i princip betalkort som laddas med bitcoins. Med bara ett svep av kortet kan du betala för de köp du gör, om butiken accepterar betalningar i bitcoins.

VÀrdet som du sveper ditt kort för dras av frÄn din bitcoin plÄnbok tillsammans med en avgift. Det finns mÄnga populÀra bitcoin kort i Sverige som Àr giltiga Àven idag. Vi tar en titt pÄ nÄgra alternativ en efter en. Coinbase, Wirex och Bitpay Àr de mest populÀra BTC betalkorten för invÄnare i Storbritannien, Europa respektive USA. Det finns en anvÀndargenererad lista över BTC-kort i följande lÀnk. Det finns ingen Àkthet i den hÀr listan och det finns chanser att listan Àr inaktuell. Men hÀr Àr lÀnken. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DRbTeMCzb4UeXI0YlAzBxMc2u2i0cN_17Ql6eMngK6E/edit#gid=0

BĂ€sta Bitcoin Kort

De bÀsta BTC-bankkorten av följande företag:

Wirex Coinbase Bitpay Cryptopay Tenx Det finns ocksÄ senaste obevisade BTC-kort, nÀmligen Bitnovo och PolisPay. LÄt oss jÀmföra recensionerna av alla ovan nÀmnda BTC-kort.

Wirex – Företaget var ursprungligen kĂ€nt som E-mynt. OmmĂ€rkningen av namnet till Wirex hĂ€nde 2016. Det stöder lagring av flera kryptomynt. Det Ă€r att du kan ladda BTC, Ethereum, Litecoin och Ripple samtidigt. Du kan till och med konvertera din bitcoin till GBP, EUR och USD med detta kort. Detta kort kan anvĂ€ndas för att betala till alla handlare som accepterar Visa-kort. För nĂ€rvarande kan kortet endast anvĂ€ndas i Europa. Snart förvĂ€ntas den ocksĂ„ expandera till Nordamerika och Asien. Virtuella kort Ă€r ocksĂ„ tillgĂ€ngliga om du inte vill ha det konventionella plastkortet.

Coinbase – Det Ă€r en av de bĂ€sta aktörerna pĂ„ marknaden. Den levererar sitt eget Visa-betalkort, som kan anvĂ€ndas för betalningar var som helst som accepterar Visa-kort. Det stöder ocksĂ„ lagring av flera mynt, precis som Wirex. Kortet ger mycket sĂ€kra autentiseringsĂ„tgĂ€rder. TvĂ„faktorautentiseringen gör det möjligt att verifiera om det verkligen Ă€r du som gör köpet. Vid förlust eller stöld av kortet kan du frysa omedelbart för att undvika missbruk av kortet. Den frĂ€msta motverkande faktorn Ă€r att detta kort Ă€r begrĂ€nsat till endast sex lĂ€nder. Du mĂ„ste ladda ner Coinbase mobilappen för att bestĂ€lla kortet.

Bitpay – Den största fördelen hĂ€r Ă€r noll transaktionsavgifter. Men bitpay kort kan endast anvĂ€ndas i USA, och det stöder bara lagring av bitcoins. Det Ă€r mycket sĂ€kert. Du mĂ„ste ha en hemadress i USA, ett regerings-ID och personnummer för att ansöka om detta kort.

Cryptopay – Det Ă€r ett ryskt företag. Den stöder flera kryptovalutor. Även om det fysiska kortet endast kan anvĂ€ndas i Ryssland kan det virtuella kortet anvĂ€ndas var som helst i Europa. Den avgift som tas ut i relativt mycket hög. BĂ„de traditionella “Chip and PIN” -kort och virtuella kort Ă€r tillgĂ€ngliga för dig att vĂ€lja utifrĂ„n dina intressen.

Tenx – Avgiften Ă€r lĂ„g och de valutor som stöds Ă€r flera. Den Ă€r endast tillgĂ€nglig i fem lĂ€nder – Singapore, Nya Zeeland, Hong Kong, Malaysia och Australien. Moderbolaget Ă€r i Singapore. Den tar ut en Ă„rlig underhĂ„llsavgift utöver andra avgifter som tas ut. Men underhĂ„llsavgiften kan tas bort om du spenderar mer Ă€n 1000 USD under Ă„ret med kortet.

Bitnovo – Detta Ă€r ett nytt företag, och dĂ€rför Ă€r dess tillförlitlighet ifrĂ„gasatt. Det finns inte mycket information om detta företag och de tjĂ€nster som det erbjuder. Det underlĂ€ttar bara anvĂ€ndning i Spanien. Det stöder Bitcoin, Dash, Ripple och andra digitala valutor som stellar och Zcash ocksĂ„.

PolisPay – Detta Ă€r en nĂ„got annorlunda teknik. Den erbjuder en mobil plĂ„nbok som Ă€r ansluten till BTC-kortet. Företaget har precis börjat i sin verksamhet. Appen Ă€r fortfarande i beta-testprocessen. Det tar ingenting ut av uttagsautomater och den Ă„rliga underhĂ„llsavgiften Ă€r 25 USD. Företagets webbplats Ă€r inte sĂ„ effektiv som den borde vara. Det finns trasiga lĂ€nkar och otillrĂ€cklig information. Trampa försiktigt om du vill köpa ditt BTC-kort hĂ€r.

bitcoin kort sverige

Sammanfattning

Även efter att ha lĂ€st allt detta, om du fortfarande undrar varför bitcoin inte utfĂ€rdar sitt eget betalkort, Ă€r svaret vĂ€ldigt enkelt. Bitcoin Ă€r decentraliserat. Vilket innebĂ€r att den inte styrs av nĂ„gon. Eftersom det inte finns nĂ„gon myndighet att kontrollera och administrera det kan det inte utfĂ€rda sitt eget betalkort. Det Ă€r dĂ€rför mĂ„nga tredje parter Ă€r tillgĂ€ngliga som utfĂ€rdar Bitcoin kort, vilket Ă€r nĂ€stan samma sak. Du kan köpa nĂ€stan vad som helst med hjĂ€lp av BTC-bankkort.

Det finns fortfarande sÀljare som inte accepterar bitcoinbetalningar. Men nÀstan alla handlare accepterar betalkort. I det hÀr fallet, nÀr du sveper ditt Bitcoin kort i Sverige, betalas sÀljaren i sina egna anteckningar, men ditt konto debiteras i bitcoins. Denna avgift inkluderar inte den avgift som gÀller. Avgifterna Àr minimala och uthÀrdliga, och betalningen Àr mycket bekvÀmare Àn nÄgon annan metod.