Bitcoin Kort

Bitcoin är en digital valuta som hjälper till att överföra pengar från peer-to-peer-konton. Det är ett säkert och snabbt sätt att göra betalningar. Det är mycket krypterat med hjälp av kryptografitekniker. Därför finns det mycket låga eller inga risker för manipulation. Bitcoin är lagligt erkänt i nästan alla länder, medan det fortfarande anses olagligt i några få andra. Vissa människor ser till och med bitcoin som en investeringsmöjlighet; medan vissa tycker att det är ”spelande” att investera i bitcoins. Bitcoins kurs är mycket volatilt – det ändras med sekunden. Denna prisfluktuation orsakar viss opålitlighet i bitcoins som en investering.

bitcoin kort

Lagring

Bitcoins lagras i en säker digital plånbok. Det kan vara din hårddisk i din dator eller till och med en molnbaserad plånbok. Annat än detta kan bitcoins också lagras i kort, så kallade Bitcoin kort. Enkelt uttryckt är bitcoin kort i princip betalkort som laddas med bitcoins. Med bara ett svep av kortet kan du betala för de köp du gör, om butiken accepterar betalningar i bitcoins.

Värdet som du sveper ditt kort för dras av från din bitcoin plånbok tillsammans med en avgift. Det finns många populära bitcoin kort i Sverige som är giltiga även idag. Vi tar en titt på några alternativ en efter en. Coinbase, Wirex och Bitpay är de mest populära BTC betalkorten för invånare i Storbritannien, Europa respektive USA. Det finns en användargenererad lista över BTC-kort i följande länk. Det finns ingen äkthet i den här listan och det finns chanser att listan är inaktuell. Men här är länken. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DRbTeMCzb4UeXI0YlAzBxMc2u2i0cN_17Ql6eMngK6E/edit#gid=0

Bästa Bitcoin Kort

De bästa BTC-bankkorten av följande företag:

Wirex Coinbase Bitpay Cryptopay Tenx Det finns också senaste obevisade BTC-kort, nämligen Bitnovo och PolisPay. Låt oss jämföra recensionerna av alla ovan nämnda BTC-kort.

Wirex – Företaget var ursprungligen känt som E-mynt. Ommärkningen av namnet till Wirex hände 2016. Det stöder lagring av flera kryptomynt. Det är att du kan ladda BTC, Ethereum, Litecoin och Ripple samtidigt. Du kan till och med konvertera din bitcoin till GBP, EUR och USD med detta kort. Detta kort kan användas för att betala till alla handlare som accepterar Visa-kort. För närvarande kan kortet endast användas i Europa. Snart förväntas den också expandera till Nordamerika och Asien. Virtuella kort är också tillgängliga om du inte vill ha det konventionella plastkortet.

Coinbase – Det är en av de bästa aktörerna på marknaden. Den levererar sitt eget Visa-betalkort, som kan användas för betalningar var som helst som accepterar Visa-kort. Det stöder också lagring av flera mynt, precis som Wirex. Kortet ger mycket säkra autentiseringsåtgärder. Tvåfaktorautentiseringen gör det möjligt att verifiera om det verkligen är du som gör köpet. Vid förlust eller stöld av kortet kan du frysa omedelbart för att undvika missbruk av kortet. Den främsta motverkande faktorn är att detta kort är begränsat till endast sex länder. Du måste ladda ner Coinbase mobilappen för att beställa kortet.

Bitpay – Den största fördelen här är noll transaktionsavgifter. Men bitpay kort kan endast användas i USA, och det stöder bara lagring av bitcoins. Det är mycket säkert. Du måste ha en hemadress i USA, ett regerings-ID och personnummer för att ansöka om detta kort.

Cryptopay – Det är ett ryskt företag. Den stöder flera kryptovalutor. Även om det fysiska kortet endast kan användas i Ryssland kan det virtuella kortet användas var som helst i Europa. Den avgift som tas ut i relativt mycket hög. Både traditionella ”Chip and PIN” -kort och virtuella kort är tillgängliga för dig att välja utifrån dina intressen.

Tenx – Avgiften är låg och de valutor som stöds är flera. Den är endast tillgänglig i fem länder – Singapore, Nya Zeeland, Hong Kong, Malaysia och Australien. Moderbolaget är i Singapore. Den tar ut en årlig underhållsavgift utöver andra avgifter som tas ut. Men underhållsavgiften kan tas bort om du spenderar mer än 1000 USD under året med kortet.

Bitnovo – Detta är ett nytt företag, och därför är dess tillförlitlighet ifrågasatt. Det finns inte mycket information om detta företag och de tjänster som det erbjuder. Det underlättar bara användning i Spanien. Det stöder Bitcoin, Dash, Ripple och andra digitala valutor som stellar och Zcash också.

PolisPay – Detta är en något annorlunda teknik. Den erbjuder en mobil plånbok som är ansluten till BTC-kortet. Företaget har precis börjat i sin verksamhet. Appen är fortfarande i beta-testprocessen. Det tar ingenting ut av uttagsautomater och den årliga underhållsavgiften är 25 USD. Företagets webbplats är inte så effektiv som den borde vara. Det finns trasiga länkar och otillräcklig information. Trampa försiktigt om du vill köpa ditt BTC-kort här.

bitcoin kort sverige

Sammanfattning

Även efter att ha läst allt detta, om du fortfarande undrar varför bitcoin inte utfärdar sitt eget betalkort, är svaret väldigt enkelt. Bitcoin är decentraliserat. Vilket innebär att den inte styrs av någon. Eftersom det inte finns någon myndighet att kontrollera och administrera det kan det inte utfärda sitt eget betalkort. Det är därför många tredje parter är tillgängliga som utfärdar Bitcoin kort, vilket är nästan samma sak. Du kan köpa nästan vad som helst med hjälp av BTC-bankkort.

Det finns fortfarande säljare som inte accepterar bitcoinbetalningar. Men nästan alla handlare accepterar betalkort. I det här fallet, när du sveper ditt Bitcoin kort i Sverige, betalas säljaren i sina egna anteckningar, men ditt konto debiteras i bitcoins. Denna avgift inkluderar inte den avgift som gäller. Avgifterna är minimala och uthärdliga, och betalningen är mycket bekvämare än någon annan metod.