De 3 största samhällsförändringarna som kommit med krypto

Av | oktober 26, 2022

Efter mer än 10 år med Bitcoin och hundratals andra kryptovalutor som har kommit upp under åren kan det vara värt att ställa sig frågan om hur det egentligen går med kryptovalutor. Vi har ännu inte kunnat se kryptovalutor bli standardmässiga betalningsmetoder, men under de senaste åren kan vi ändå säga att kryptovalutorna har gjort stora framsteg i samhället. Här listar vi tre olika sätt krypto har revolutionerat delar av samhället.

Bolag med crypto som betalningsmetod

Kryptovalutor, oavsett om det är Bitcoin eller ethereum har ökat till en sån grad att många företag nu anpassar sig efter dessa betalningstjänster och erbjuder dem som alternativ. Om man till exempel vill spela på ett casino så kan man hitta en lista över flera bettingsajter som antingen direkt eller indirekt stöttar krypto.

Det finns också andra betalningsmetoder andra bolag med Bitcoin och andra kryptovalutor som betalningstjänst – bland annat trading plattformar som tidigare bara har engagerat sig i aktier. Det finns till och med möjligheten idag att fixa en mastercard direkt kopplat mot Bitcoin, så man inte längre behöver ta ut pengar för att så kunna köpa saker.

Folk har blivit mer intresserade i finans

Tack vare Bitcoin och många andra kryptovalutor har uppstått appar som ett fullt tillgängliga för offentligheten så som coinbase och andra trading plattformar som är 100% baserade i kryptovalutor. Skillnaden mellan att trada i crypto och att trada i andra värdeandelar såsom aktier är att vi Bitcoin så kan man egentligen investera exakt vilken summa man vill, medan aktier oftast har ett fast pris.

Oftast måste man köpa hela aktien så man kan exempelvis inte köpa en halv Facebook aktie. Däremot kan man köpa en halv Bitcoin eller en 100 dels Bitcoin med mera. Detta har öppnat möjligheten för fler människor att engagera sig i Finans på ett helt nytt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *