RAMP DEFI Ekosystembyggstenar – Altcoin-projekt – Altcoin Buzz

Av | februari 18, 2021

[ad_1]

DeFi har fått mycket uppmärksamhet under en längre tid. Olika DeFi-projekt har lanserats som erbjuder attraktiv avkastning för användarna, vilket resulterar i en enorm kundbas och marknadsvärde.

De flesta av DeFi-plattformarna är baserade på Ethereum. Men hur är det med icke-Ethereum-användare. Hur kommer de att kunna smaka på möjligheterna med hög avkastning på marknaden? Behöver de vänta tills de lämnar sin position från icke-ERC20-portföljinvesteringar?

För att övervinna denna situation och för att utnyttja de icke-Ethereum-användare fördelarna med DeFi, kom RAMP DEFI med en lösning så att de kan använda DeFi-avkastningen och fördelarna.

RAMP DEFI föreslår att det insatta kapitalet på de olika icke-ERC20-satsningskedjorna kan säkerställas till ett stabilt mynt, “rUSD”, som utfärdas på Ethereum-blockkedjan via en gateway-bro.

Genom att låna ut / låna, starta upp stablecoin-likviditet och integrera med andra DeFi-lösningar kan rUSD-innehavare antingen distribuera sin rUSD till avkastningsmöjligheter för att generera högre alfa på sina tillgångar eller byta till USDT / USDC fritt och skapa ett sömlöst kapital “på / av- ramp ”för användare med kapital låst i insatsarrangemang.

Fördelar med rUSD

Håll rUSD för att få följande fördelar:

(i) Inget behov av att injicera ytterligare kapital för ytterligare handels- eller investeringsmöjligheter. Lås upp insatt kapital och använd det som likviditet.

(ii) Farm RAMP tokens genom att begå digitala tillgångar som rUSD-säkerhet.

Olika produkter i RAMP-ekosystemet

Som en del av RAMP-ekosystemet utvecklar plattformen en serie produkter som hjälper till att driva RAMP-ekosystemet och öka kedjevärdet.

Plattformens olika byggstenar är som följer:

RAMP DeFi

rStake (lanserades 2020, med nya protokollintegrationer 2021)

rStake använder en icke-ERC20 digital tillgång som säkerhet och myntar en insvept token mot dessa insättningar. Den består av satsningsnoder för alla deltagande icke-ERC20-blockkedjor. För närvarande är rStake integrerat i IOST-, TOMO- och TEZOS-blockkedjorna, och dessa projekt är i alfafasen. Det erbjuder en belöning till användarna för att deponera sina tillgångar i kombinationen av RAMP-tokens och den underliggande blockchain-token. Det genererar avgifter för RAMP-ekosystemet baserat på mottagna insatsbelöningar och cirka 70% av insatsbelöningarna återlämnas till användaren.

Vi kommer att utforska rStake-anläggningen och se att användare kan använda detta i vår nästa artikel.

rMint (lanseras under Q1 2021 tillsammans med rTreasury)

rMint tar icke-ERC20 digitala tillgångar som säkerhet och präglar RUSD mot denna säkerhet genom att upprätthålla en säker likvidationsbuffert.

Säkerhetstillgångarna kan skickas och låses i rStake. rStake är en av de DeFi RAMP-block som består av icke-ERC20-blockkedjor som sätter noder för alla blockkedjor som stöds. Användare kan sätta sina icke-ERC20-tokens och tjäna insatsbelöningar.

Valv (lanserades 2020, med nya valv och befintliga valvuppgraderingar 2021)

Med hjälp av RAMP-valv kan RAMP-tokenanvändare delta i insättning, likviditetspooler för RAMP och avkastningsmöjligheter.

Du kan läsa vår detaljerad guide om hur du kan sätta dina ETH-RAMP-likviditetspool-tokens i RAMP-valv och tjäna RAMP-tokens.

rKeeper (startar under Q1 2021 tillsammans med rMint)

Funktionen för rKeeper-modulen är att hantera konverteringen av likviderade tillgångar till stabila mynt för stöd och inlösen av rUSD-värde. rKeeper registrerar värdet på likviderade tillgångar i USDT / USDC till motsvarande rUSD som ursprungligen präglades. Återköp av rUSD av rKeeper kommer endast att ske när rUSD är mindre än 1: 1 med USDT / USDC och fokuserar på att skapa stabilitet och basstöd för rUSD-värde.

rBurn (lanserades 2020, med produktuppgraderingar under Q1 2021)

rBurn är utformad som en “smart burn” -mekanism som hjälper till att ta bort RAMP-token från cirkulation. Den arbetar för närvarande med följande parametrar:

 • Avgifter genereras om till USDT och finansieras till återköp plånbok adress med frekvensen:
    • en gång var sjunde dag, eller
    • när USDT-ackumulering når $ 5000, beroende på vilket som är tidigare.
 • rBurn kör ett RAMP-återköp på Uniswap och skickar RAMP till en brännplånbok.
 • Vid val av tid för utförande upprätthåller rBurn en justerbar supportnivå och utför endast återköpet om:
    • RAMP-priset är under supportnivån, eller
    • RAMP-priset ligger över supportnivån i 72 timmar efter återköpsfinansiering, beroende på vilket som är tidigare.
rFinance (likviditetsutbyte mellan icke-ERC20 och ERC20)

rFinance tillhandahåller utlånings- och upplåningsplattformen för innehavare av rUSD och eUSD. rUSD-innehavare kan låna eUSD och ta ut likvida medel. eUSD-innehavare kan låna rUSD för att förstärka sin avkastningsodling av RAMP-token. Räntan bestäms med hjälp av en kombination av formler för efterfrågan och utbud och marknadsrelativitet.

rSwap (Cross-Chain Token Swaps)

Byt ut alla ERC20-stablecoins till inbyggda tokens för blockchains som stöds (icke-ERC20) med rSwap. Användare kan byta sina token mot tillgångarna i rPool, och swap-avgiften betalas till rPool.

rPool (Foundation of Value Accretion, Distribution and Insurance)

rPool är en central gemensam pool som fungerar som en likviditetsleverantör och också som en SAFE-fond för extrema nödfall. Det möjliggör säkerhetsförsäkring, likvidationsutförande och tvärkedjebyte för RAMP-ekosystemet.

Ju mer volym protokollet hanterar, desto större blir avgifterna. En procentandel av dessa avgifter går till rPool. Tjänster från vilka en procentuell avgift / belöning går till rPool inkluderar insättning, avkastningslantbruk och avgifter som genereras (såsom swapavgifter eller likvidationsavgifter). Med regelbundna intervaller får RAMP-tokeninnehavare en procentandel av värdet som tillkommit i rPool.

rPool används i händelse av en flashkrasch och om en användares säkerhetsposition minskar under dess säkerhetsförhållande.

RAMP-token

RAMP är den ursprungliga plattformstoken. Tokeninnehavarna deltar i all styrning av RAMP DEFI-ekosystemet. Gemenskapens medlemmar kan ändra / uppdatera förslag.

RAMP totalt utbud = 1.000.000.000

Fördelningen av det totala utbudet är enligt följande:

RAMP DeFi

Det totala token-utbudet kommer att minska över tid genom återköp och brännmetoder som härrör från rBurn.

Resurser: RAMP DEFI Lite papper

Läs mer: Hur man använder Guarda-plånboken – Del II

[ad_2]

Source link