Cartesi (CTSI) – Lösa problemet med Blockchain-skalbarhet med samlade uppdateringar – Produktrelease och uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | februari 18, 2021

[ad_1]

Cartesi, den unikt placerade off-chain lager-2 decentraliserade Linux-infrastrukturen är redo att revolutionera smarta kontrakt och utveckling av dApps. Cartesi-teamet släppte nyligen sin färdplan 2021. Imponerande kommer året att ägnas åt implementering av optimistiska samlingar med interaktiv tvistlösning på mainnet. Med detta händer kommer utvecklarna för första gången någonsin att ha ett helt operativsystem för smarta kontrakt. De skulle kunna använda vanliga programvarustackar, standardbibliotek, filsystem och verktygskedjor för att bygga smarta kontrakt.

I första hand syftar Cartesi till att lösa skalbarhetsproblemen så att beräkningarna i verkligheten kan möta blockchain. Cartesi uppnår detta genom att tillhandahålla en Linux-infrastruktur för att köra smarta kontakter och dApps off-chain. Kort sagt tar det alla komplexa beräkningar utanför kedjan och erbjuder därmed hastighetsförbättring och kostnadsreduktion.

2020 var ett anmärkningsvärt år

Teamet släppte en av tre primära kärnkomponenter, Cartesi Machine (Virtual Machine). Tillsammans med det släppte teamet den första versionen av sitt Proof-of-Staking-system och native token CTSI Reserve Mining på Mainnet. För närvarande är över 36 miljoner CTSI kvarstående och erbjuder för närvarande en insatsbelöning på 14%.

2021 – Bygga en riktig decentraliserad dator med ett verkligt operativsystem

Rollups visade sig vara en av de gynnade metoderna för Layer-2-lösningen. För närvarande arbetar Cartesi-teamet med att uppdatera sitt kärnsystem för att stödja kommande optimistiska samlingar med interaktiv tvistlösning. Dessutom siktar teamet på en tidig implementering av Cartesi Rollups. Enligt detaljerna delas med Altcoin Buzz, i början av andra kvartalet 2021 kommer samlingsuppgifterna att genomföras. Lägg upp detta kommer teamet att genomföra omfattande tester, granskningar och förbättringar innan mainnet släpps i slutet av 2021.

Arbetet som görs just nu kommer att kedja de tunga beräkningsuppgifterna på Cartesi Machines. Som ett resultat kommer det att bidra direkt till lösningen av smarta kontraktets skalbarhetsproblem utan att kompromissa med säkerheten. Intressant nog stöder Cartesi Machines Linux och detta kommer att frigöra utvecklare från utmaningarna med att använda Solidity och EVM. Tillsammans med det kommer det också att ge dem en möjlighet att skapa smarta kontrakt med vanliga mjukvarustackar.

Stödjande projekt

Utöver samlingsuppgifterna kommer teamet också att starta stödjande projekt som:

  • Verktyg att distribuera och övervaka dApps.
  • Aggregatstjänst för Cartesi Rollups
  • En valideringsmarknad
Släpp tidslinjer

Q1

1) Descartes SDK v1.0 – Descartes Software Development Kit gör det möjligt för utvecklare att koda sina smarta kontrakt med Linux.
2) Noether’s PoS v1.1 – Noether är en högpresterande sidokedja. Det kommer att hjälpa till med tillfällig datalagring specifikt för Cartesi dApps. Det kommer att ge utvecklare tillgång till billigt lagringsutrymme och erbjuda hög kapacitet på begäran.

Q2
1) Cartesi-samlingar på Testnet
2) Noether’s PoS v2.0, stödjande delegering
3) Noether’s on-chain infrastruktur

Andra semester
1) Rollups-aggregatstjänst
2) Marknadsplats för valideringsvaliderare
3) Descartes v2.0: Cartesi Rollups på Mainnet

Mer framsteg

Vid sidan av de stora utvecklingen kommer teamet att arbeta med:

1) Cartesi-maskinförbättringar
2) Stöd för 3 inkubationsprojekt – Creol, SimThunder och Carti.
3) Framstegen för ett helt nytt Cartesi-spel som släpps snart.

Partnerskap | Stödjer innovation

Nyligen meddelade Cartesi sitt partnerskap med Elrond (EGLD), ett av de snabbast växande blockchain-projekten. Enligt tillkännagivandet kommer Elrond att integrera Cartesis optimistiska samlingar. Som ett resultat av partnerskapet kommer de smarta kontraktsutvecklarna som bygger på Elrond, att ha tillgång till vanliga mjukvarustackar som stöds av Linux.

Dessutom kommer de smarta kontrakten byggda på Elrond att njuta av en massiv skiftdatorisk dataflöde. Tillsammans med detta kommer Elrond att lova den högsta säkerhetsgraden till Cartesi Rollups.

Cartesi är på uppdrag att möjliggöra mainstream-antagande av blockchain-teknik. Intressant nog anser ledningen att Elrond-partnerskapet är rätt steg i denna riktning.

Dessutom stöder Cartesi Creol, en av de tre vinnarna av Cartesi DApp-integrationsprogrammet för att hjälpa människor att minska sitt koldioxidavtryck. Projektet fick finansiering på upp till 20 000 dollar ytterligare en matchningsomgång på 20 000 dollar med Gitcoin-partnerskapet.

Creol bygger Creol Environments, ett kommersiellt system för byggnadskontroll för IoT. Det är ett koldioxidneutralt kontrollsystem i realtid. I kärnan av sina IoT-enheter implementerar Creol Cartesi. Detta hjälper till att säkerställa att Creol IoT-systemet är motståndskraftigt och bedrägerisäkert.

Intressant är att Cartesis utveckling är väl anpassad. Det beror på att den stigande DeFi-efterfrågan hade lett till en galen ökning av Ethereums gasavgifter. Detta kräver en brådskande lösning.

CTSI-pris

Under de senaste 14 dagarna har CTSI-priset pumpat över 209%. Vid tidpunkten för pressen handlas CTSI-token nära $ 0.234.

varning

Den information som Altcoin Buzz diskuterar är inte ekonomisk rådgivning. Detta är endast avsett för utbildning och information. All information eller strategier är tankar och åsikter som är relevanta för accepterade nivåer av risktolerans hos författaren / granskarna och deras risktolerans kan vara annorlunda än din. Vi är inte ansvariga för eventuella förluster som du kan drabbas av till följd av investeringar direkt eller indirekt relaterade till den information som tillhandahålls.

Gör din egen due diligence och betyg innan du gör några investeringar och kontakta din finansiella rådgivare. Den undersökta informationen som presenteras anser vi vara korrekt och korrekt, men det finns ingen garanti för noggrannhet, aktualitet, fullständighet. Bitcoin och andra kryptovalutor är högriskinvesteringar, så gör din due diligence. Denna intervju, översikt eller uppdateringsartikel har kompenserats för mediasamarbete och har sponsrats av den intervjuade eller granskade organisationen. Copyright Altcoin Buzz Pte Ltd. Med ensamrätt.

[ad_2]

Source link