Rakuten tillåter kunder att handla med kryptovaluta – produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | mars 2, 2021

[ad_1]

Rakuten, en av de största återförsäljarna i Japan, tillåter nu sina kunder att handla med kryptovaluta.

Som ett kryptovalutavänligt företag har Rakuten kopplat sin kryptoplånbok – Rakuten Wallet – till sin betalningsapp – Rakuten Pay. Därför ger användarna möjlighet att konvertera sin kryptovaluta för enkel shopping.

Använda kryptovalutor för daglig användning

Enligt rapporterkan kunder nu ladda upp sina Rakuten Pay-konton med kryptotillgångar. Detta gör det möjligt att betala varor från Rakutens butiker, tillsammans med andra butiker. Som en mobilbetalningsapp är Rakuten Pay ett vanligt betalningsmedium för ett stort antal återförsäljare i Japan.

Den 24 februari inledde Rakuten tjänsten som gör det möjligt för användare att konvertera sina kryptovalutor och gör dem tillgängliga för shopping på Rakuten Pay. För första gången i Japan finns det ingen gräns för transaktionsbeloppet och ingen avgift tas ut för konvertering av kryptotillgångar. Kryptovalutatillgångarna omvandlas till Rakuten Cash, elektroniska pengar online, som sedan spenderas.

Rakuten påpekade dock att “det är nödvändigt att öppna ett fysiskt handelskonto med hjälp av Rakuten Wallet och installera en smartphone-app som är avsedd för handel.”

Hittills har kryptovalutatillgångar hanterats av Rakuten Plånboken kan tas ut och användas via ett bankkonto genom att betala en föreskriven avgift på 300 yen (inklusive skatt) efter försäljning. Med den här nya tjänsten kan kunder ladda upp sin Rakuten Pay med krypto gratis.

Belöna kunder med kryptotillgångar

Som ett sätt att öka deltagandet i denna tjänst har Rakuten erbjudit sig att tilldela kunder kryptotillgångar när de använder Rakuten Cash. Med den här nya tjänsten integrerar Rakuten tre av sina lösningar – Rakuten Wallet, Rakuten Cash (Rakutens e-pengstjänst) och Rakuten Pay – för att erbjuda kunderna kryptovalutautgifter för shopping.

Rakuten erbjuder också bonuspoäng till kunder som använder Rakuten Cash. När du använder Rakuten Cash får du 1 poäng (1%) av Rakuten-poäng för varje 100 yen (inklusive skatt). Detta hjälper användare att spara mer pengar och använda kryptotillgångar mer bekvämt och lönsamt.

Rakuten har upp till 1 000 poäng för att belöna sina kunder med kryptotillgångar från 24 februari 2021 till 24 mars 2021. Eftersom det nu är möjligt att enkelt konvertera din kryptovaluta kan den nu användas för betalning i stormarknader, närbutiker , apotek etc. i städer över hela landet.

Dessutom är kryptovalutatillgångarna som omfattas av denna tjänst Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Bitcoin Cash (BCH). Med framgången för dessa kryptotillgångar planerar Rakuten att lägga till fler kryptovalutor i framtiden.

Innan nu gick Rakuten in i ett strategiskt partnerskap med decentraliserat delningsekosystem ShareRing. Partnerskapet förväntas underlätta bokningen av hotell eller hyresfastigheter på Rakuten-plattformen. Detta gäller användare med ShareRings API.

Bitcoin-pris

I skrivande stund, Bitcoin pris var $ 49,084.50, med en handelsvolym 24 timmar på 61,642,691,364 $. BTC-priset steg också med 5,5% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 18,6 miljoner BTC-mynt och en maximal tillgång på 21 miljoner. Binance är också den nuvarande mest aktiva BTC-marknaden.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Wikimedia Commons /Tokumeigakarinoaoshima.

[ad_2]

Source link