Cartesi (CTSI) öppnar Linux-miljögrindar för lavin – produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | mars 2, 2021

[ad_1]

Cartesi, den lager-2 decentraliserade Linux-infrastrukturen meddelade sin integration med Avalanche, öppen källkodsplattform för mycket decentraliserade appar. Med denna integration kommer Cartesis Layer-2-infrastruktur att expandera inom DeFi för första gången. Dessutom kommer det att möjliggöra en Linux-miljö på Avalanche för smarta kontrakt och högre skalbarhet i beräkningen. När integrationen är klar kommer utvecklarna som bygger på Avalanche första gången ha tillgång till att utveckla smarta kontrakt med Linux och otalbara vanliga mjukvarustack.

Cartesis lager-2-teknik ger en Linux-infrastruktur för att köra smarta kontakter och dApps utanför kedjan. Medan denna integration kommer att öppna grindar för Linux-miljö för utvecklare som använder Avalanche, slår den också alla komplexa beräkningar. Som ett resultat kommer Avalanche att vinna högre skalbarhet med Cartesi-infrastruktur.

Med enkla ord möjliggör Cartesi DApp-utvecklare att använda de verktyg, programvara och programmeringsspråk som de redan känner till. Som ett resultat kommer Avalanche att få ett bredare programvarusamhälle att utveckla nästa generation av decentraliserade applikationer.

Tidslinje för integration

Enligt den officiella bloggen kommer Cartesis decentraliserade beräkningsoracle, Descartes, att integreras i lavin till Q1 2021. I grund och botten är Descartes SDK den enklaste infrastrukturen som kan användas av DApps för att köra tunga beräkningar. Beräkningarna som är involverade i DApps är i allmänhet mycket komplexa eller behöver bearbeta en enorm mängd data.

När Descartes integration är klar kommer Cartesi-teamet att arbeta med Ava Labs för att undersöka integrationen av Cartesi-maskin med lavin. Avalanche kommer främst att använda Cartesi Machine för verifierbar beräkning utanför kedjan. Detta kommer att ge mainstream skalbarhet till DApps. Enligt Cartesi kan DApps som körs i Cartesi Machines bearbeta praktiskt taget obegränsade mängder data. Dessutom kan de fyra gånger snabbare än DApps som körs på blockchain.

DApp Inkubation Program

Den 1 mars 2021 avslutade Cartesi sin Gitcoin Grant-runda för DApp Incubation-programmet. Enligt en officiell tweet, Carti, fick den decentraliserade Cartesi Machine-pakethanteraren över $ 11 000 av matchningsrundan på $ 20 000.

CTSI-pris

Under de senaste 30 dagarna har CTSI-tokenpriset ökat med över 200%. Vid tidpunkten för pressen handlas CTSI nära $ 0,202.

Source link[ad_2]

Source link