Pengamarknadsplattformen Teller Testnet går live – Produktrelease & uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | februari 20, 2021

[ad_1]

Teller Network har meddelat den officiella lanseringen av sitt testnät. Open source-plattformen gör det möjligt för användare att tjäna ränta på lån samtidigt som de ger likviditet till Tellers utlåningspooler.

Enligt en tjänsteman blogginlägg, Teller-protokollet hjälper också till att analysera konsumentinformation; därefter utvärdera viktig information som standardrisker utifrån konsumentuppgifterna som den erhållit. Intressant är att de insamlade konsumentuppgifterna också gör det möjligt för plattformen att tillhandahålla osäkra kryptobaserade lån till intresserade kunder.

Plattformen använder också sin kunds kredituppgifter för att emittera lån och beräkna lånets årliga ränta. Denna metod minskar i stor utsträckning behovet av säkerheter före emissionen lån. Den årliga räntan skulle också beräknas med både marknadsförhållanden och individuell kundrisk (som tidigare nämnts beräknas denna med hjälp av kundens kredithistorik).

Testnet-lanseringen, enkelt uttryckt, gör det möjligt för användare att göra insättningar DAI-tokens för både upplåning och utlåning. Intressant är att tidiga användare kommer att ha tillgång till både säkra och osäkra lån på testnätet. Men för tillfället är det bara vitlistade dApp-partners som har tillgång till lånet utan säkerhet. I skrivande stund har endast Uniswap och Compound listats som partners (integrerade).

Teller Testnet Roadmap

Från och med måndagen den 22 februari 2021

 • Protokoll v1 sista testnät förväntas aktiveras.
 • Testkör protokollintegrationen med både Uniswap och Compound.
 • Nästa är att förbereda sig för att lansera kontrakt på mainnet. Detta kommer att involvera både den privata Alpha och den offentliga Alpha.

Enligt det officiella blogginlägget kommer Teller att betala “100 000 DAI för sina privata alfanvändare i Tier 1 och Tier 2.”

 • Nivå 1 kommer att involvera protokollets teammedlemmar och andra likviditetsleverantörer av institutionell kvalitet.
 • Nivå 2 omfattar alla intresserade användare som uppfyller Tellers krav på vitlista.
 • Slutligen, Tier 3 som innehåller alla registrerade offentliga Alpha-användare på väntelistan.

Nästa tisdag 8 mars 2021

 • Likvidatorhandböcker kommer att publiceras.

Måndagen den 22 mars 2021

 • Teamet kommer att fokusera på att övervaka systemet för att säkerställa att det fungerar som det ska och samtidigt göra fler uppdateringar

Slutligen onsdagen den 1 april 2021

 • Ingår att testa integrationen med nyligen införda protokoll och lanseringen av Testnet-versionen v1.1.
Syftet med Testnet

Enligt det officiella blogginlägget kommer lanseringen att innebära lansering av kontrakt på Rinkeby testnet. Detta kommer i huvudsak att hjälpa till att testa Teller-protokollet under olika förhållanden, vilket säkerställer en förstklassig upplevelse för alla deltagare. Bortsett från detta kommer testnätet också att hjälpa utbilda intresserade användare om det föreslagna protokollet. Användare kommer också att kunna testa flera av plattformens funktioner, särskilt dess kreditriskalgoritm.

Teller testnet kommer också att säkerställa:

 • Bättre forskning om användarupplevelsen (UX) genom att samla feedback från testnets deltagare.
 • Det kommer också att stresstesta nätverkets kreditriskalgoritm.
 • Tillåt tillräcklig förberedelse inför dess officiella mainnet-lansering.
 • Underlätta fler integrationer samt testa nya dApps på plattformen.

Speciellt är toppunktet för hela testnätet att förbereda inför lanseringen av Teller Alpha-protokollet. Lanseringen kommer att äga rum i två distinkta steg, nämligen: Privat och Offentlig.

Om Teller

Teller är en plattform utformad för att skapa penningmarknader där användare enkelt kan få lån, tjäna ränta på insättningar etc. helt enkelt från sin kredithistoria och utan behov av säkerhet.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link

[ad_2]

Source link