Daglig DeFi-upplåningsvolym toppar 7,5 miljarder dollar

Av | februari 20, 2021

[ad_1]

Det decentraliserade finansiella utlånings- och upplåningsekosystemet fortsätter att expandera med nya milstolpar när det gäller säkerhetsvolymer.

Branschanalysleverantören Messari har grävt in i de bästa DeFi-protokollen och avslöjat att den kumulativa dagliga upplåningsvolymen för närvarande är 7,6 miljarder dollar. Detta är alla tidigare volymer tillsammans, inte mängden kryptosäkerhet som lånas ut varje dag.

DeFi-protokoll tillåta i huvudsak användare att sätta in kryptotillgångar för att tjäna intresse på utlåningsmarknaderna eller låna olika för att använda som likviditet i avkastningsgårdar.

Enligt diagrammet är Compound Finance den största av marknaderna mätt med Maker som kommer på andra plats när det gäller upplåning.

Compounds egen plattform rapporterar en aktuell daglig leveransvolym på $ 106 miljoner med en lånevolym på $ 57 miljoner. I totalsumman är säkerhetsförsörjningen 9,5 miljarder dollar och det lånade beloppet 4,3 miljarder dollar.

Detta ger protokollet en likviditets- eller totalvärdeslåsning på cirka 5,2 miljarder dollar. Denna siffra matchar vad som rapporteras av DeFi Pulse, som listar Compound Finance som det tredje största protokollet bakom Maker och Aave.

Utlåningsinsättningar Topp 20 miljarder dollar

Utlåningsinlåningen har också ökat exponentiellt under det senaste året och har nått sammanlagt 20 miljarder dollar bland de tre bästa plattformarna, enligt Messari.

Detta kommer att generera 660 miljoner dollar i ränta per år om nivåerna förblir desamma eller fortsätter att stiga.

Med hjälp av siffror från Dune Analytics har Compound Finance ett heltidsbelopp på 9 miljarder dollar i insättningar låsta som säkerhet. Maker har nått en heltidshöjd på 6,8 miljarder dollar medan Aave har 6,9 miljarder dollar. Mellan dem har de totalt 22,7 miljarder dollar.

DeFi TVL toppar 50 miljarder dollar

DappRadar rapporterade att det totala värdet låst över alla listade DeFi-protokoll (som är mycket fler än de på DeFi Pulse) korsade milstolpen på 50 miljarder dollar torsdagen den 18 februari. De tre bästa protokollen (Maker, Aave och Compound) står för 35% av denna summa när det gäller säkerheter.

När det gäller DeFi-tokenprestanda, Messaris instrumentpanel för DeFi-tillgångar rapporterar att DODO är dagens bästa mynt och tar upp över 100% vinster på 24 timmar för den kinesiska DEX-token. Binance har just lanserat en avkastningsgård för BSC-driven DEX, som har drivit fart och DODO-priser till en rekordhög nivå på 7,29 USD.

PancakeSwaps CAKE-token är andra när det gäller dagliga vinster med 56% som den når 16,37 $.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link