PayPal för att rulla ut fler kryptoalternativ – Produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | februari 15, 2021

[ad_1]

Blockchain- och kryptovaluta-sfären är här för att stanna när fler institutioner flyttar in i detta snabbt växande utrymme.

För att inte bli utelämnad lanserade betalningsjätten PayPal ett kryptohandel på sin plattform förra året. I linje med detta har det dessutom avslöjat planer på att investera i en kryptovalutafokuserad affärsenhet. Enligt rapporter är denna investering i ett försök att utöka sina kryptoalternativ.

Daniel Schulman, VD för PayPal, avslöjade dessa planer på inkomstdagen när han talade om PayPals föreslagna kryptoplaner för året. Han avslöjade också att betalningshanteringsföretaget vill göra det möjligt för användare att finansiera sin plånbok eller sitt konto med kryptovaluta. Enligt Daniel är denna funktion planerad att börja sändas under första kvartalet (Q1) 2021.

Cryptocurrency (DeFi) och Traditional Finance (CeFi)

Schulman tillade vidare att traditionella finansiella system för närvarande är långsamma, dyra och i princip föråldrade. Världen i dag vill njuta av transaktioner som genomförs inom några sekunder, inte dagar och definitivt inte veckor. En framtid där finansiella transaktioner är billigare och där alla ansvarar för sina medel (ett riktigt ekonomiskt inkluderande system).

Intressant är att kryptokurvor och DeFi-utrymmet ger dessa funktioner liv. Enligt Schulman ligger denna kunskap om kryptovalutans, blockchain och hela det digitala tillgångsutrymmet bakom planen att investera i en ny krypto-affärsenhet. Han föreställer sig att PayPals kryptofokuserade affärsenhet skulle “hjälpa till att forma denna mer inkluderande framtid.”

Betalningsjätten har för närvarande över 29 miljoner handlare runt om i världen. Att introducera kryptovaluta som finansieringskälla kommer säkert att underlätta fler handlare som är intresserade av att acceptera krypto. I synnerhet kommer detta drag av PayPal också att öppna krypteringsutrymmet för PayPal: s över 29 miljoner handlare. Detta kommer därefter att förbättra medvetenheten och antagandet av kryptovalutor. Som tidigare nämnts förväntas introduktionen av kryptofinansieringsalternativet på PayPal ske under första kvartalet 2021. Schulman tillade vidare att betalningsföretaget “hoppas kunna lansera vår första internationella marknad under de närmaste månaderna.”

Enligt Daniel Schulman är denna investering bara ett av plattformens första steg för att flytta in i blockchain och crypto-rymden. PayPal har planer på att göra allt för att driva kryptoanvändning på sin plattform.

PayPal och Cryptocurrency Space

Tidigare har PayPal varit riktigt osäker på att flytta in i kryptovaluta- och blockchain-utrymmet. Intressant var det bland de första anhängare av Facebooks mycket kontroversiella Libra stablecoin. Betalningsplattformen var också bland den första som lämnade partnerskapet när stablecoin kom under enorm kritik av tillsynsmyndigheter över hela världen.

I oktober förra året betalningsplattformen äntligen meddelat planerar att lansera kryptobaserade tjänster på sin plattform. För att uppnå detta samarbetade det strategiskt med Paxos. I november 2020 tog betalningsplattformen sitt intresse för kryptovaluta ett steg högre och meddelade att dess tjänster nu var tillgängliga till intresserade amerikanska medborgare och invånare.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

[ad_2]

Source link