Microsoft gör historiskt köp av markkolkkredit från Regen Network – Blockchain Technology – Altcoin Buzz

Av | februari 9, 2021

[ad_1]

Den världsberömda teknikjätten Microsoft har på senare tid visat ett anmärkningsvärt intresse för naturligt ekosystemhälsa liksom andra aspekter av miljömässig hållbarhet.

Med detta i åtanke har Microsoft köpt en betydande mängd markkoldioxidkrediter från startföretaget Regen Network. Denna försäljning står som en av de största koldioxidkrediterna i Australien. Enligt ett pressmeddelande som delas med Altcoin Buzz, är också känd som CarbonPlus Grassland credits.

Microsoft och miljömässig hållbarhet

För ungefär ett år sedan, Microsoft blev mycket uppsåtlig om miljömässig hållbarhet. Därefter, det publicerad ett åtagandemål om att det arbetade för att vara koldioxidnegativt till 2030. Utöver detta avslöjade det också att man ville eliminera alla former av koldioxidutsläpp orsakade av dess handlingar (direkt eller indirekt) sedan företaget grundades 1975 fram till 2050. Höga mål, eller hur? Ändå verkar Regen Network vara lämpligt för att uppnå dessa mål.

Om Regen Network

Regen har arbetat hårt med att hitta lösningar för klimatrelaterade frågor. Dess CarbonPlus-krediter mäta kolbindning och en mängd andra kriterier som djurens välbefinnande, markhälsa, ekosystemhälsa etc. För att underlätta en smidig körning av dess koldioxidfunktion utformade Regen Network en mekanism för att fjärrövervaka och mäta organiskt kol i jorden. Trots att de utförs på distans är resultaten vanligtvis korrekta, och det finns också den extra fördelen med minskade kostnader.

Regen Networks CarbonPlus-krediter utfärdades först till Australiensbaserade Wilmot Cattle Company (WCC). Företaget förvaltar för närvarande två nötkreatursanläggningar i Australien med stöd från Impact Ag. Kolkrediterna illustrerar betydelsen av hanterad bete för storskalig ekologisk förnyelse. Hanterad bete är den bästa formen av nötkreatursproduktion när det gäller att underlätta hållbar miljö. Det kan hjälpa till att driva koldioxidbindning, öka mark- och vegetationskvaliteten och slutligen hantera markförstöringsfrågor.

Jordbruk – Lösningen på klimatfrågor

På tal om tillkännagivandet påpekade Regen Network VD Christian Shearer att arbetet med både Impact Ag och Wilmot Cattle Company ytterligare cementerar företagets tro på jordbruk som en viktig lösning på klimatfrågor. Microsofts senaste köp av Regen-koldioxidkrediter är också ett bevis på att PoS-plattformen är på rätt väg.

Impact Ag Natural Capital Manager Toby Grogan delar också samma tro som Regen Network. Enligt Grogan kan jordbruket hjälpa till att lösa några av världens nuvarande klimatfrågor.

Microsofts programchef för koldioxid, Elizabeth Willmott, talade också om företagets senaste köp. Hon tillade att “Regen Networks koldioxidkredit är rotad i jordens organiska kolbindning och stöds av tekniskt aktiverad mätning.”

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om blockchain-användningsfall på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

[ad_2]

Source link