Tesla köper $ 1,5 miljarder i Bitcoin, BTC träffar ny ATH – Finans och finansiering – Altcoin Buzz

Av | februari 9, 2021

[ad_1]

Tesla, det amerikanska företaget för elfordon och ren energi, har köpt Bitcoin (BTC) för 1,5 miljarder dollar.

Enligt en ny ansökan till US SEC investerade Tesla 1,5 miljarder dollar i Bitcoin (BTC). Företaget påpekade att beslutet att köpa en sådan mängd Bitcoin (BTC) var en del av dess reviderade investeringspolicy. De kan också “förvärva och hålla digitala tillgångar då och då eller på lång sikt.”

Dessutom sa företaget också att det köpte Bitcoin (BTC) för “mer flexibilitet för att ytterligare diversifiera och maximera avkastningen på våra kontanter.”

Dessutom avslöjade Tesla att de inom en snar framtid planerar att lägga till Bitcoin (BTC) som betalningsmedel för sin produkt.

“Dessutom förväntar vi oss att börja acceptera Bitcoin som en betalningsmetod för våra produkter inom närmaste framtid, med förbehåll för gällande lagar och initialt på en begränsad basis, som kan eller inte kan likvideras vid mottagandet,” Tesla anges i arkivet.

Detta drag gör Tesla till det första bilföretaget som gör Bitcoin (BTC) till ett betalningsmedel. Bitcoin-värdet på 1,5 miljarder dollar kommer också att stödja och ge Tesla likviditet i kryptovaluta när den börjar acceptera den för betalningar.

Dessutom representerar Teslas investering på 1,5 miljarder dollar i Bitcoin (BTC) en utestående andel av företagets kontanter. Företaget hade enligt uppgift över 19 miljarder dollar i likvida medel vid slutet av 2020.

Effekt på priset på Bitcoin (BTC)

Efter Teslas tillkännagivande steg Bitcoin (BTC) -priset till en ny rekordhög (ATH). Under de senaste 24 timmarna handlade Bitcoin (BTC) mellan $ 38 523 och $ 47 156. Liksom vid tidpunkten för offentliggörandet kryptovaluta hade också en 24-timmars handelsvolym på $ 95,259,789,367 och ökade med 21,6% inom den tidsramen. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 18,6 miljoner BTC-mynt och en maximal tillgång på 21 miljoner. BTC handlas för närvarande till 46 930 dollar.

Teslas aktier steg också med mer än 2% på måndag morgon. I sin SEC-ansökan varnade Tesla investerare för priset på Bitcoin (BTC).

Innan nu Russell Okung från Carolina Panthers blev den första spelaren i National Football League (NFL) som betalas i Bitcoin. Nyheten blev en dröm för Russell Okung. Idrottaren krävde först denna omständighet tillbaka i maj 2019 när han twittrade: “Betala mig i Bitcoin.”

Gråskalainvesteringar också meddelat sitt beslut att sälja alla XRP i sina innehav. I stället avslöjade företaget planer på att köpa fler av andra kryptovalutor som Bitcoin (BTC), liksom Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) och Bitcoin Cash (BCH).

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link