Layer 2-efterfrågan ökar när volymen för evigt protokoll överstiger 2 miljarder dollar

Av | februari 26, 2021

[ad_1]

Det verkar fortfarande gott om utrymme för nya decentraliserade börser, och en som lanserades i december har just nått en milstolpe i handelsvolymen mitt i en allmän ökning av efterfrågan på lager 2.

Evigt protokoll erbjuder decentraliserade eviga kontrakt med Layer 2 Ethereum-skalningslösningar. Den lanserades i mitten av december och har sedan dess bearbetat mer än 2 miljarder dollar i handelsvolym.

Tillkännagivandet tillade att börsen också slog 100 miljoner USDC i 24-timmars volym från över 25 000 affärer samtidigt som noll gasavgifter tillskrivs milstolparna.

Gasreduktioner är nu en viktig faktor i handelsbeslut, eftersom de snabbt kan få vinster, särskilt när den genomsnittliga kostnaden för en transaktion höjdes till $ 40 denna vecka. Ethereum bensinstation rapporterade att en Uniswap-byte kostade så mycket som $ 70 under den höga gasnivån den 23 februari.

Efterfrågan på Layer 2 Surging

I och med att Layer 1 Ethereum blir ohållbart för alla utom valarna, samlas Layer 2 gradvis fart.

Perpetual Protocol körs på Layer 2 xDai Chain, som påstår sig fungera hundra gånger billigare än Ethereum-nätverket.

DEX erbjuder en hävstång på upp till 20 gånger och möjligheten att korta tillgångar genom eviga kontrakt. Den har byggts på en “virtuell” automatiserad marknadsförare (VAMM), bakomliggande av helt säkerhetsvalv och en inbyggd insatspool som ger en backstop för varje virtuell marknad.

Marginhandelsbörsen dYdX har också precis lanserat sin Layer 2-plattform som drivs av StarkWares zk-rollups. StarkWare använder zk-rollups som utför mycket arbete från huvudkedjan genom att bunta eller “rulla upp” transaktioner i en enda sats och sedan trycka på uppdateringar till rotkedjan.

Under tiden, Lager 2-lösningsleverantör Optimism har just fått en massiv kontantinjektion från riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz, som meddelat en serie $ 25 miljoner serie A.

DEX Volymer ökar

Enligt Dune Analytics, det handlades över 4 miljarder dollar på decentraliserade börser bara på en dag den här veckan, vilket är mer än totalt cirka 3 miljarder dollar under hela 2019.

Den här veckan lanserades också den snabba Raydium-automatiserade marknadsföraren, men den drivs av Solana blockchain, inte Ethereum L2.

Loopring är ett av de mest populära L2-börserna på marknaden just nu och dess dagliga volymer fortsätter att nå nya toppar, den senaste var 30 miljoner dollar tidigare i veckan.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link