DeFi Market Milestone har nått med 3400% tillväxt på ett år

Av | februari 9, 2021

[ad_1]

Den här gången förra året nådde decentraliserade finansmarknader sin första stora milstolpe genom att nå en miljard dollar i totalt värde låst. Tolv månader senare och sektorn har expanderat med hela 3400%.

Under helgen nådde det totala värdelåset (TVL) över decentraliserade finansprotokoll en högsta tid på 35 miljarder dollar, enligt DeFi Pulse. Det har för närvarande dragit tillbaka med en miljard dollar idag, men det beloppet var den totala investeringen i DeFi den här gången förra året, vilket är ett bevis på den nyblivna finansindustrins enorma tillväxt.

En liknande tillväxtnivå 2021 skulle leda till att TVL översteg en biljon dollar vid årets slut. DeFi har precis börjat och är fortfarande utom räckhåll för massorna på grund av de tekniska egenskaperna för kryptotransaktioner.

Det oreglerade ekonomiska ekosystemet får också en hel del dålig press på grund av de häftiga exploateringarna och mattorna som uppstår. Bara förra veckan, ett av de största protokollen i branschen, Lust efter finans, drabbades av en $ 11 miljoner flash-attack.

Är TVL ett bra mått?

Oavsett de uppenbara säkerhetsfrågorna har DeFi fortfarande haft en enorm tillväxt under de senaste tolv månaderna.

Branschexperter, som Uniswap-grundaren Hayden Adams, är inte övertygade om att TVL är en bra åtgärd för automatiserade marknadsförare. Det är sant att siffror kan blåses upp om tillgångar dubbelt räknas för att de tokeniseras eller låses i ett protokoll för att ge likviditet till ett annat.

Adams hävdar att det som verkligen betyder något är hur mycket som kan köpas utan prisrörelser.

”Lägre TVL + bättre handelsutförande är ett direkt mått på kapitaleffektiviteten i ett handelsprotokoll. Kapitaleffektivitet och volym är de två siffrorna vi vill gå upp. Och de kommer, ”

Uniswap har haft en enorm volymökning de senaste månaderna och har nått ett rekordhögt värde på 6,7 miljarder dollar för veckan som slutar den 6 februari, enligt statistik instrumentpanel.

Tio ”miljarder dollar plus” -protokoll

DeFi Pulse noterade också att det nu fanns tio protokoll med över en miljard dollar i likviditet. Maker är fortfarande kungen av grödan med 5,7 miljarder dollar, vilket ger den en dominerande marknadsandel på 16,8%.

Det näst mest populära DeFi-protokollet är Aave med 5,3 miljarder dollar låsta och Compound Finance tar tredje med en TVL på knappt 4 miljarder dollar.

Uniswap, vilket är redo att lansera version tre, ligger för närvarande på femte plats med 3,5 miljarder dollar låsta, även om sin egen plattform rapporterar siffran närmare fyra miljarder.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link