DeFi DEX PancakeSwap Surges när avkastningsbönder söker gasbesparingar

Av | februari 11, 2021

[ad_1]

Med transaktionsavgifter på Ethereum som når toppnivåer flyter kryptohandlare och avkastningsbönder till alternativ som ser en volymökning och tokenpriser.

PancakeSwap är en automatiserad marknadsförare, liknar Uniswap, men baserad på Binance Smart Chain (BSC) och dess BEP20-tokenstandard. Det plågas därför inte av de smärtsamma gasavgifterna som nuvarande Ethereum Layer 1-plattformar drabbas av.

Enligt en tweet den 10 februari har den överträffat SushiSwap och är näst efter Uniswap den CoinGeckos DEX-rankning i termer av 24-timmars volym, som för närvarande är över 535 miljoner dollar.

Plattformens egen statistikpanel rapporterar aktuell likviditet till rekordhöga 835 miljoner dollar, en ökning med 34% under det senaste dygnet.

DeFi pancakeswap
Diagram – pancakeswap.info
Alternativ till Ethereum L1

Antalet alternativ till Ethereum-baserade protokoll ökar, och precis som pannkakan njuter de av volym- och tokenpriser som DeFi-jordbrukare skämmas bort från ETH-äta transaktioner.

Binance VD Changpeng Zhao förklarade att hans börs blockchain nu har vänt Ethereum när det gäller transaktioner, vilket är goda nyheter för DeFi minnows om det är sant.

The Block forskningschef, Larry Cermak, Pekat ut att för att verkligen kunna konkurrera med Ethereum-baserade plattformar behöver BSC fler tillgångar;

”Den största utmaningen för BSC kommer att vara tillgångarna. Visst, Binance har en anständig bro, men så många av DeFi-projekten förlitar sig på andan av tillgångar som kan användas för säkerhet. Om det inte sker naturligt kommer det att bli svårt att konkurrera IMO, ”

Med hänvisning till PancakeSwap tillade han att det är vad som händer när on-chain-transaktioner blir för dyra för möjlighetssökande detaljhandlare.

Förutom BSC, andra alternativ, såsom NEO-baserade Flamingo Finance och Layer 2 DEX Loopring, ser också ökade handelsvolymer när gaskrisen intensifieras. Den 9 februari, Loopring rapporterad rekord 40 000 transaktioner för dagen som Lag 2 momentum växer.

CAKE Price stiger till ATH

PancakeSwaps inhemska styrning och insättningstecken, CAKE, har exploderat i pris med en monumental vinst på 65% och nått en rekordhög nivå på 7,70 USD. Sedan har det svalnat lite och är nu handel till $ 6,73.

CAKE, som delas ut som en insats till likviditetsleverantörer, har gjort 225% sedan samma tid förra veckan och över 1 300% på månaden. Dess nuvarande omsättning är 112,8 miljoner, vilket ger tillgången ett börsvärde på 759,8 miljoner dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link