Chainlink introducerar Social Impact Prize – produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | mars 4, 2021

[ad_1]

Detta tillskott till Chainlink Hackathon under våren 2021 hjälper till att uppfylla Chainlinks mål att skapa en ekonomiskt rättvis värld genom användning av smarta kontrakt och blockchain-teknik. Plattformen vill använda smarta kontraktsinnovationer och andra tekniska medel för att göra konkreta förbättringar i vardagen för människor runt om i världen.

Samarbetar med UNESCO

För Chainlink Hackathon våren 2021, Chainlink introducerade kategorin Social Impact Prize. Chainlink samarbetade med UNESCO: s globala utbildningskoalition för att utveckla denna nya kategori. Som en del av initiativet #LearningNeverStops stöder UNESCO: s Global Education Coalition den nya kategorin Social Impact Prize för hackathon, som pågår från 15 mars till 11 april.

Tidigt i år gick plattformen officiellt med i Global Education Coalition, och Chainlink Grant-programmet sponsrar priset för att visa sitt engagemang gentemot koalitionen. Detta pris för Social Impact Prize kommer att motivera utvecklare att bygga smarta kontrakt som kommer att påverka mänskligheten på många positiva sätt.

Om priskategorin för sociala effekter

Kategorin med priset för sociala effekter är inriktad på att skapa “universellt anslutna smarta kontrakt” som kommer att påverka människor positivt på olika sätt, som att ge människor tillgång till nya socio-ekonomiska möjligheter genom DeFi produkter eller använda NFT för att spela online-utbildning.

Social Impact-priset på 5 000 dollar kommer att levereras till hackathon-projektet som har störst potential att leverera social påverkan. Projektinlämningar måste inkludera integreringen av Chainlink för att länka sina smarta kontrakt till externa ingångar och vara användbara för utbildningssektorn.

Idéer för inlämning i kategorin Social Impact Prize

Plattformen har tillhandahållit ett antal idéer som kan skickas till kategorin för granskning. Sådana idéer kan inkludera användning av Chainlink VRF för att driva dynamik NFT: er att spela och stimulera utbildning. Sådana NFT kan hjälpa till att stödja livslångt lärande och minska andelen skolavbrott.

Idéer kan också omfatta användningen av Chainlink’s Price Feed för att skapa DeFi-lösningar som kommer att öka den finansiella tillgången på tillväxtmarknader. Deltagarna kan också presentera idéer som utnyttjar externa Chainlink-adaptrar för att bygga IoT-baserade projekt som kommer att länka smarta kontrakt till verkliga sensorer.

En annan idé som plattformen har lagt upp för eventuell inlämning innehåller inspelningen av utbildningscertifikat för både formella universitets- och kompetensbaserade kurser.

Kedjelänk uppmuntrar vidare utvecklare att vara kreativa i sina idéer och att arbeta mot programvara som har en större inverkan på världen. Plattformen vill särskilt ha lösningar som positivt påverkar tillväxtmarknader och utsatta befolkningar. I linje med att överbrygga könsfördelningen uppmuntrar Chainlink också kvinnliga utvecklare att delta i hackathonet.

Innan nu Chainlink meddelat att Aavegotchi kommer att använda sin Verifiable Randomness Function (VRF), som är live på Polygon (tidigare Matic Network).

LÄNK Pris

I skrivande stund, LINK pris var $ 29,18, med en handelsvolym dygnet runt på $ 2,085,364,204. LINK-priset sjönk också med 5,5% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 410 miljoner mynt och en maximal tillgång på 1 miljard. Binance är också den nuvarande mest aktiva marknaden för LINK.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link