Bitwise lanserar Institutional DeFi Index Fund som TVL toppar $ 50 miljarder

Av | februari 19, 2021

[ad_1]

Crypto kapitalförvaltningsföretag Bitwise har gått in i den växande decentraliserade finansmarknaden med en egen indexfond som innehåller nio DeFi-tokens.

Bitwise lanserade den nya produkten den 17 februari och utsåg den som ”världens DeFi-kryptoindexfond.” Det är endast tillgängligt för ackrediterade investerare. Det visar dock ett ökat intresse från stora institutionella företag.

Bitwise grundades 2017 och förvaltar redan en av världens största kryptoindexfonder med 800 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning – Bitwise 10 Crypto Index Fund. Denna typ av produkt erbjuder bred exponering mot ett antal tillgångar snarare än att investera i enskilda.

Bitwise DeFi Crypto Index Fund kommer att bestå av nio ledande DeFi-tillgångar: Uniswap (UNI), Aave (AAVE), Synthetix (SNX), MakerDAO (MKR), Compound Finance (COMP), UMA (UMA), Yearn Finance (YFI), 0x (ZRX) och Loopring (LRC).

Innehav och vikter kommer att förändras när rymden utvecklas, tillade företaget, men vid lanseringstillfället var 25% i UNI, 23,4% Aave, nästan 12% SNX, 10,6% MKR, och så vidare i listan.

Fondens vårdnadshavare är Anchorage Digital Bank, som blev den första federalt chartrade digitala tillgångsbanken i USA: s historia i januari och nu säkrar över 5 miljarder dollar i kryptotillgångar, release tillagd.

$ 50 miljarder låst

Matt Hougan, investeringschef för Bitwise Asset Management, uppgav att 2021 var året för DeFi, vilket lyfter fram några av nystartade branschens senaste milstolpar;

”Tillväxten och aktiviteten på marknaden är otrolig. Idag finns det decentraliserade handelsplatser som hanterar mer än 30 miljarder dollar i volym per månad; automatiserade utlåningsprogram som gör individuella lån så stora som 200 miljoner dollar; och det totala uppskattade värdet av medel som för närvarande är låsta i DeFi-relaterade kontrakt passerade nyligen 40 miljarder dollar. ”

Enligt DappRadarhar det faktiska totala värdet låst för hela utrymmet precis nått 50 miljarder dollar för första gången. DeFi Pulse rapporterar det till lägre 41 miljarder dollar, men det har utelämnat några av de ledande protokollen så siffrorna kanske inte är korrekta.

Andra DeFi-tokenindex

Den nya Bitwise-fonden är tekniskt sett inte det första DeFi-tokenindexet eftersom det finns befintliga från DeFi Pulse (DPI), PieDAO (DEFI + L) och Synthetix (sDEFI). Det är dock det första som erbjuds institutionella investerare och stöds av en chartrad bank.

Världens största kryptosökleverantör, Grayscale, som nyligen stängde sitt XRP-förtroende, satsar också mycket på DeFi och har nyligen registrerat förtroendemyndigheter för ett antal tillgångar inklusive Aave, Polkadot, Chainlink, Uniswap, SushiSwap, Yearn Finance, Compound, Maker och Synthetix. Dessa förtroenden är inte i drift ännu, men det visar också det växande intresset för DeFi-rymden från institutioner.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link