Binance avbryter tillfälligt uttag av ETH- och ERC-20-token – Ekonomi och finansiering – Altcoin Buzz

Av | februari 26, 2021

[ad_1]

Populärt kryptovalutautbyte Binance på måndag stängde kort uttag av ETH och ERC-20-token på sin plattform. Detta beslut av börsen drivs av den oöverträffade prisfluktuationen som registrerats i hela kryptovalutautrymmet, vilket senare ledde till en höjning av Ethereums gaspriser.

Som svar på denna händelse tillkännagav Binance tillfälligt upphävande av ETH- och ERC-20-tokens. Utbytet gjorde tidigare detta meddelande via en tweet på sitt officiella Twitter-konto. Men kort efter tillkännagivandet upphävde Binance sitt beslut.

Ethereums skalbarhetsproblem bakom upphängningen

Ethereum står för närvarande som en av världens mest populära blockchains. Trots sina många fördelar står nätverket för närvarande inför stora skalbarhetsproblem. Dessa problem har drivit gaspriserna till höjder som aldrig sett tidigare.

Dessutom lider Ethereum-kedjan för närvarande av trängsel i nätverket. Dessutom är nätverket i allmänhet långsamt. Börsen pekade i sitt tillkännagivande ut detta som anledningen till avstängningen. Börsen tillade dock att användarnas medel var säkra. Dessutom grundade och verkställande direktören för Binance, Changpeng Zhao, att hela systemet var stressat av stigningen i gaspriser.

Trängseln efter beslutet att avbryta ERC-20 och ETH-transaktioner ökade med över 1 200 gas tillsammans med över 151 000 pågående transaktioner.

Cirka 37 minuter efter det första tillkännagivandet och efter allvarlig kritik från handlare tvingades kryptobörsen att omvända sitt beslut.

Många teorier spårar för närvarande de ständigt ökande ETH-gaspriserna på Binance. En teori anklagar Binance för att avsiktligt driva gaspriser för att locka fler handlare till sin nyligen lanserade Binance Smart Chain (BSC) -plattform. Detta påstående är dock svårt att validera på grund av de höga avgifter som börsen måste betala till Ethereum varje vecka.

CEX, DEX och ökad kryptoanvändning

Ethereums skalbarhetsproblem och efterföljande trängsel i nätverket, höga gasavgifter etc. har i stor utsträckning visat att centraliserade börser kanske inte kan stödja det nuvarande inflödet av kryptoinvesterare. Många investerare går mot likviditetsaggregat. Dessa aggregatorer drar samman likviditet från både centraliserade och decentraliserade börser. De kan dock utgöra stora säkerhetsrisker.

Protokoll som Orion har dock förbättrat denna metod ytterligare och skapat likviditet genom att slå samman CEX, DEX och även AMM (automatiserade marknadsförare) på ett unikt sätt.

ETH-pris

I skrivande stund var ETH det handel till 1 499,55 dollar, med ett börsvärde på 172 183 473 786 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 34 261 068 406 dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link