Altcoins – Cryptocurrency Beyond Bitcoin – Bitcoin & Crypto Guide – Altcoin Buzz

Av | februari 10, 2021

[ad_1]

Medan bitcoin fortsätter att njuta av sin kvicksilverprisökning 2021, rider altcoins också på prisvågen. dock, tillsammans med prispumpen, har dominans på altcoins marknad också sett en förändring. Marknadsdominansbrottet mellan altcoins och bitcoins har pågått i flera år nu.

För närvarande handlas över 6000 altcoins på kryptovalutamarknaden. Vid tidpunkten för pressen är deras aggregerade marknadsvärde nära 37%. I april 2013 var bitcoin-marknadsdominansen någonstans cirka 95%. dock, 2017 började dess dominans sjunka och smälte ner 40%. Detta var den tid då Ethereum och Ripple hade fått en betydande närvaro på marknaden. Altcoin-entusiasterna började tro att Ethereums börsvärde kan vända BTC-börsvärdet. Men det hände aldrig.

Under det senaste förflutet krypterade bitcoin-marknadens dominans tillbaka och CoinGecko-data tyder på att bitcoinets nuvarande marknadsdominans är över 62%. Det intressanta faktum är att långsamt och stadigt, altcoins samlade på nästan 37% av bitcoins marknadsandel.

Var och en av de här 6000 altcoins har sitt eget unika erbjudande. Medan vissa främja snabbare betalningstider, vissa är effektivare för gränsöverskridande transaktioner och andra erbjuder en mängd olika fördelar.

I den här artikeln kommer vi att svara på alla dina frågor om altcoins.

Termen altcoin är en kombination av termerna “alternativ” och “mynt”. Således är alla andra kryptovalutor än bitcoin i grund och botten altcoins (alternativa mynt). Bitcoins fenomenala framgång utlöste en våg av störningar och betonade behovet av en peer-to-peer-valuta. Intressant, dessa var initialt utvecklat för att övervinna begränsningarna för bitcoin.

Det tidigaste anmärkningsvärda altcoinet var Namecoin eller NMC. Det var en gaffel i bitcoinprotokollet och använde samma proof-of-work (PoW) algoritm. Syftet med detta altcoin-projekt var dessutom att hjälpa internetanvändare att övervinna integritetsfrågor. Således tillät det användare att registrera och bryta NMC med sina egna .bit-domäner. I november 2013 berörde NMC-priset sin högsta tid på $ 10,16. dock, projektet varade inte länge och myntet anses död nu. Men det hjälpte människor att inse att det finns ett utrymme för altcoins att växa.
Hur skiljer sig altcoins från bitcoin?
Bitcoin-protokollet följer en uppsättning regler och detta är primärt där altcoins skiljer sig från bitcoin. För att ange ett exempel använder bitcoin SHA-256-algoritm, Litecoin (ett ledande altcoin) använder krypteringsalgoritm som stöder snabbare transaktionsbehandling. Följande är fördelarna och nackdelarna med altcoins framför bitcoin:
Fördelar
Övervinna bitcoins begränsningar

Blockchain.com-uppgifter visar att i juni 2016, Kapacitet för Bitcoin Network var nära 2 TPS. Under de senaste 6 åren har nätverksgenomströmningen skalats till 4 TPS. dock, det här är inte tillräcklig för att hantera tillströmningen av transaktioner under de senaste 6 åren. Detta är ett område där altcoins försöker övervinna bitcoins begränsningar. Förutom det försöker vissa altcoins att bryta till en lägre kostnad och andra sådana faktorer.

Tävlingsinriktad omgivning

Tänk om bitcoin var den enda kryptovalutan i hela rymden. I avsaknad av konkurrens kanske nätverket inte har skalats eller förbättrats så mycket. Således sätter förekomsten av altcoins press på bitcoinentusiaster att förbättra nätverket.

Transaktionsfördelar

En av de största fördelarna med altcoins är att de erbjuder ett bättre nätverk för att stödja transaktioner med låga avgifter vid högre hastigheter.

Nackdelar
flyktighet

Bitcoin fortsätter att njuta av nybörjare. Genom åren har det blivit en värdeförvaring och är populärt känt som digitalt guld. dock, altcoins fortsätter att möta prisvolatilitet och deras pris är för det mesta driven av bitcoin-prisrörelse.

Matta drar

Med över 6000 altcoins på marknaden är handlare fortfarande osäkra på vilka som har ett legitimt projekt i bakgrunden. Som ett resultat utsätter altcoin-marknaden handlare för bedrägerier och bedrägerier.

Typer av Altcoins
Gruvbaserade altcoins

Gruvbaserade altcoin-nätverk använder proof of of work eller proof-of-stake konsensusprotokoll. Bara som bitcoin använder dessa altcoins en PoW- eller PoS-algoritm för att bekräfta en transaktion och mina ett nytt mynt. Ethereum är också ett PoW-gruvbaserat altcoin som är nu långsamt övergår till PoS.

Stablecoins

Stablecoins är kryptovalutor som stöds av en dollar eller guld likvärdig. Dessa tjänar syftet att minska den prisvolatilitetsfråga som de flesta kryptovalutor står inför. Tether är ett exempel på en mycket populär stablecoin som stöds av den amerikanska dollarn.

Säkerhetspoletter

En kryptotoken som är föremål för federala säkerhetsbestämmelser är en säkerhetstoken. Denna token hämtar sitt värde från den externa, omsättbara tillgången. Dessutom berättigar dessa tokens till vinstdelning, röstning, eget kapital, utdelning och återköpsrätt.

Utility Tokens

Dessa tokens kallas också applikationstoken och används för att komma åt en produkt eller en tjänst. Efter ICO-bommen 2017 blev verktygstoken mycket populär. De flesta ERC20-tokens är verktygstoken. Till exempel Filecoin, Siacoin och Civic.

Varför kommer efterfrågan på altcoins att växa 2021?

Experter tror 2021 är redo att vara ett år av altcoins. Eftersom bitcoinpriserna fortsätter att stiga högre är det långsamt bli en tillgång utanför en genomsnittlig detaljhandelsinvesterares räckvidd. Till skillnad från bitcoin ligger många potentiella altcoins fortfarande inom ett överkomligt prisintervall för detaljinvesterare. Dessutom kanske bitcoin inte ger 10X eller 100X vinster snabbt. Men ett altcoin som DOT, ENJ och mer håller alla löften om att växa flera gånger.

[ad_2]

Source link