Alpha Homora v2 Exploit Loophole Stängt – Produktrelease & Uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | februari 19, 2021

[ad_1]

Många såg fram emot lanseringen av Alpha Homora v2 och tillhörande avkastningsjordbruk. Emellertid orsakade ett kryphål ett utnyttjande. Det kryphålet är nu stängt.

I en obduktion, Alpha Finance Lab publicerade detaljerna om exploateringen som påverkade Alpha Homora v2. En angripare utnyttjade systemet genom att använda komplexa transaktioner, som inkluderade flash-lån. Plattformen betonar emellertid att skulden inte uppstår mellan användarna och Alpha Homora v2 utan snarare mellan Alpha Homora v2 och Cream v2 på grund av deras integration på ett protokoll-till-protokollutlåningssätt. Alla användares medel är säkra.

Från och med nu är upplåningen helt pausad. Plattformen noterar, ”Långivare kan fortfarande låna ut. Jordbrukare med leveragerad avkastning kan fortfarande betala tillbaka sina skulder, lägga till säkerheter och stänga positionerna. ” Likviditetsbrytningsaktiviteter pågår fortfarande. Hela plattformen, som redan har genomgått två granskningar, kommer att genomgå en tredje granskning.

Avkastningsuppgifter för jordbruk

I en tweet från slutet av januari publicerade Alpha Homora v2, som ingår i Alpha Finance Lab, några detaljer om sin senaste tjänst: avkastning jordbruk. Det stod: “För att förbereda oss för # AlphaHomoraV2-lansering som är runt hörnet, låt oss bli bekväma med hur Alpha Homora v2 fungerar utifrån avkastningböndernas perspektiv.”

Företaget fortsatte med att förklara hur den här tjänsten fungerar ur avkastningsodlingarnas perspektiv. Enligt en blogginlägg, de som är engagerade i avkastning jordbruk “Kan öppna positioner med hävstångsavkastning för likviditetspooler som finns på Curve, Balancer, SushiSwap och Uniswap.” Om de väljer det kan de ta hävstångseffekt av altcoins som ETH, stablecoins eller andra tillgångar. De kan ”öppna upp till 9x leveraged avkastningsuppfödningspositioner för utvalda pooler.” Alla positioner kan enkelt hanteras.

Samtidigt erbjuder tjänsten inte automatisk återinvestering. Användare får också leverera bara 1 token.

Hur kan tjänsten användas?

För att börja använda tjänsten måste du följa fyra viktiga steg:

  • Välj en pool
  • Tillför likviditet
  • Välj hävstång och hur mycket av varje tillgång du vill låna
  • Bekräfta strategi

En användare kan välja en pool genom att gå till sidan Dashboard.

Välj sedan leveranslikviditet. Observera att avkastningsodlare inte nödvändigtvis måste ha samma värde på båda tokens. Företaget lovar att processen kommer att ske automatiskt och att den “optimalt byter tillgångar för att nå samma värde för båda tokens innan de tar hand om avkastningsodlingsprocessen för våra användare.”

Välj sedan hävstång och tillgångar du vill låna. Alpha Homora v2 använder begreppet säkerhet och lånekredit. Detta görs så att användare kan utnyttja flera tillgångar samtidigt. Enligt företaget är säkerhetens kredit och lånekrediter för en tillgång korrelerade med tillgångens prisets volatilitet.

”Om en tillgång är volatil kommer säkerhetskrediten att vara låg och lånekrediten vara hög. Med denna mekanism kan Alpha Homora v2 ställa in parametrar enligt volatiliteten för varje tillgång och ställa in olika buffertparametrar för olika tillgångar för att säkerställa säkerheten för protokollet, ”förklarade företaget.

När du har gjort dessa steg och bekräftat din strategi är det bara att koppla av. Företaget lovar att ta hand om avkastningsodlingsprocessen för dig.

Enligt Alpha Homora v2 är det enkelt att hantera positioner. När du vill lägga till, ta bort, skörda och stänga kan användare gå till Dina positioner och slutför åtgärden.

Alpha Homora v2 är en del av Alpha Finance Lab, som är ett ekosystem av DeFi-produkter som strävar efter att säkerställa maximal avkastning för sina användare och samtidigt minimera exponeringen för nedåtsidan. Företaget fokuserar på att tillgodose DeFi-användare genom att vara användarvänligt och erbjuda innovativa tjänster och produkter.

Efter lanseringen av Alpha Homora v2 lades till några ytterligare funktioner för att hjälpa dem som deltar i avkastning jordbruk. Dessa funktioner inkluderar:

  • Avkastningsbönder / likviditetsleverantörer som utnyttjas kan nu låna fler tillgångar för att återanvända sina öppna positioner.
  • Användare kan nu se varje pools TVL på ett enkelt sätt, vilket skulle hjälpa dem att utvärdera sin avkastningsodlingsstrategi.
  • Tillgångspriserna kan nu enkelt ses. En användare kan sväva över sin positions skuldsättningsverktygstips för att se det pris där deras position är föremål för likvidationsrisk. Användaren kan också klicka på sidan Tillgångspris för att se aktuella tillgångspriser.

Nya säkerhetsfunktioner läggs till plattformen. Efter att ett antal interna granskningar har gjorts, liksom en ny granskning, kommer teamet att starta om Alpha Homora v2 med upplåning återaktiverad, tillsammans med fler utlåningstillgångar och ytterligare belånade pooler.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link