10 skäl att köpa UNI (Uniswap) 2021 – Altcoin-projekt – Altcoin Buzz

Av | februari 24, 2021

[ad_1]

Uniswap är ett helt decentraliserat kryptobörs och den mest populära DEX som körs på Ethereum blockchain. Vem som helst kan byta vilken ERC-token som helst med några få klick utan att gå igenom en KYC-process. Dessutom använder den en relativt ny typ av handelsparadigm som kallas ett automatiserat likviditetsprotokoll.

Teamets mål är att ta bort inträdesbarriären på de finansiella marknaderna genom att koppla det till det decentraliserade ekonomins (DeFi) ekosystem. Nyligen uppnådde Uniswap också en milstolpe för bearbetning över 100 miljarder dollar i transaktioner avseende kumulativa volymer. Idag kommer vi att undersöka Uniswap och dess decentraliserade plattform.

Tio skäl att köpa Uniswap

1. Uniswap är ett decentraliserat utbyte där användare kan byta vilken symbol som helst med det berömda ERC-20-protokollet som används av Ethereum, t.ex. USDT, Dai, och många fler. Uniswap gör det super lätt att byta en ERC-20-token med en annan ERC-20-token med några få klick genom att ansluta MetaMask eller andra kompatibla plånböcker till växeln.

2. Nyckelfunktionen för alla DEX är att ge mer integritetsskydd än centraliserade utbyten. Dessa protokoll är tillståndlösa eftersom de inte kräver något KYC (känn din kund), och vem som helst kan handla utan att registrera sig på marknaden. Därför är Uniswap ett protokoll som gör det möjligt för köpare och säljare att byta ERC-20-tokens på ett pålitligt sätt.

3. Jämfört med andra DEX-konkurrenter, Uniswap innehåller en mängd fördelar för handlare. Imponerande, Uniswap har inte noteringsavgifter, det kräver ingen inbyggd token och har en överkomlig bensinkostnad för att hantera transaktionen. Dessutom är detta projekt öppen källkod, och vem som helst kan skapa vilken ERC-marknad som helst så länge de har lika mycket ETH för att stödja det.

Nyckelfunktioner

4. När du gör transaktioner via Ethereum blockchain ger de flesta ERC-20-kompatibla plånböcker dig tre alternativ som långsam, medium eller snabb. Långsam är det mest kostnadseffektiva alternativet, snabbt är det dyraste och medium är någonstans däremellan. Användare kan välja något av alternativen utifrån deras överkomliga priser, som avgör hur snabbt transaktionen behandlas och hur mycket av en gasavgift som uppkommit.

5. Den decentraliserade finansmarknaden (DeFi) är mycket efterfrågad och exploderar nuförtiden. För att ta itu med detta är Uniswap utrustat med ett automatiserat likviditetsprotokoll och är ett av de mest populära decentraliserade börserna (DEX). Intressant, DEX drivs av likviditetspooler. För övrigt, Total volym låst (TVL) mäts av värdet på tillgångar som deponerats i börsenas smarta kontrakt. Enligt DeFi Pulse, Uniswap är en av de främsta ledarna i den decentraliserade börskategorin när den håller över 3,7 miljarder dollar i låsta tillgångar.

Byta

6. Uniswaps swap-funktion ger användare rätt att byta mellan Ethereum (ETH) och olika ERC-20-token. Dessutom kan alla projekt bygga en marknad genom att uppfylla den med lika värde för de två ERC-20-tokens som paras ihop.

Token swappar är ett av de enklaste sätten på Uniswap att byta en ERC-20-token mot en annan. Dessutom måste användarna helt enkelt välja en input-output token och ange en input-mängd, och protokollet beräknar hur mycket output-token användaren kommer att få. Hela denna process kräver bara några få klick, och användaren får utdata-token i sin plånbok omedelbart.

Intressant är att byten i Uniswap skiljer sig från affärer på traditionella plattformar. Uniswap använder ingen orderbok för likviditet eller för att hantera priser. Den använder en automatiserad market maker-mekanism för att ge omedelbar feedback om priser och glidning.

Slå samman

7. Denna plattform tillåter vem som helst att skapa sina egna likviditetspooler och tillåter användare att tjäna genom att tillhandahålla likviditet. Detta görs ofta genom att deponera tokens i ett smart kontrakt, och i gengäld får användaren pooltoken. Dessutom kan användare byta ut tokens i poolerna med Ethereum som en kanal.

I synnerhet har de centraliserade börserna kontroll och befogenhet att delegera vilka handelspar som finns tillgängliga. Uniswaps innovativa funktion är dock att vem som helst kan skapa nya börspar i en likviditetspool för alla symboler. Dessutom är dessa likviditetstoken själva omsättbara tillgångar. Därför kan likviditetsleverantörer sälja, överföra eller använda dessa likviditetstoken.

UNI Foundation

8. Ethereums medgrundare, Vitalik Buterin, projicerade tanken på en decentraliserad automatiserad marknadsförare. I alla fall, Hayden Adams förvandlade denna idé till verklighet med hjälp av Ethereum-samhället. Utöver detta fick han också olika bidrag samt ett bidrag från Ethereum Foundation. Dessutom har den senaste explosionen i DeFi-plattformar gjort Uniswap mer värdefullt och blivit en viktig startplatta för hela DeFi-sektorn.

9. Vanligtvis krävs det vid centraliserade börser att nya projekt genomgår en kontrollprocess innan de listar något mynt eller token för handel. Därför utformades Uniswap för att hantera sådana problem. Vidare hjälper dess decentraliserade natur till att minska kraften och kontrollen av större börser. Eftersom Uniswap är decentraliserat och globalt populärt är det första valet för många nya projekt att starta på sin plattform direkt. Vilket tillåter användare att utforska och investera i nya tokens för att få en förstahandsfördel.

Uniswap-teknik

10. Uniswap eliminerar den traditionella orderbokmodellen och introducerar en automatiserad marknadsförare (AMM) protokoll som ger öppen tillgång till marknaden. Imponerande hjälper detta vem som helst att byta tokens, lägga till tokens i en pool eller lista en token på Uniswap.

Intressant nog implementerade Uniswap Sybil som kartlägger adresser i kedjan till digitala identiteter. Sybil verifierar användarens Twitter hantera det signerade meddelandet och matcha det med deras Ethereum-adress. Dessutom kan Sybils användare delegera eller rösta om styrningsförslag direkt via gränssnittet.

uni vol

Källa: uniswap.org

UNI-token

UNI är styrning token of Uniswap, och hela systemet använder det som en primär token. Det är en ERC-20-token som är kompatibel med Ethereum-ekosystemet och ERC-20-plånböcker som MetaMask och MyEtherWallet. UNI fick hype genom en retrospektiv airdrop till utbytesanvändarna, antingen genom att byta tokens eller genom att tillhandahålla likviditet.

Som en del av denna första lansering av Uniswaps styrningstoken, 150 miljoner UNI, som står för 15% av utbudet, distribuerades till användare och likviditetsleverantörer. Därför fick varje person 400 UNI-tokens, som för närvarande uppgår till över $ 10.000.

Dessutom får UNI-tokeninnehavare rätt att rösta om ny utveckling och förändringar av plattformen. Stakers kan också delta i viktiga beslut som användning av statskassan eller framtida uppgraderingar och mer.

Färdplan

Enligt tjänstemannen blogg, Uniswap-teamet syftar till att starta V3-version. Denna version drivs av en önskan att drastiskt förbättra AMM-upplevelsen för både swappare och likviditetsleverantörer. Teamets fokus är att lösa aktuella frågor som glidning och att lösa kapitaleffektivitetsfrågor.

Teamet avser också att göra Uniswap-gränssnittet mer användarvänligt. Dessutom har teamet planer på att integrera lösningar som lägre latenshandel, snabb avveckling och billigare transaktionskostnader. Om vi ​​sammanfattar dessa funktioner verkar det som om V3-version kan lösa problemet med höga transaktionsavgifter och andra viktiga problem.

UNI Teknisk analys

Uniswap priset, i skrivande stund, är $ 26,92, med ett cirkulerande utbud av 300 miljoner UNI-mynt. Det maximala utbudet av UNI är 1 miljard. De bästa börserna som stöder handel med UNI är Binance, Huobi Global, HBTC och OKEx.

UNI Coin exploderade redan 2021 och steg från 4,50 dollar till en rekordhög nivå av 32,50 dollar. För närvarande har UNI fallit genom stödnivåer av 29,33 $ och 28,13 $, vilket innebär att vi kan se en ytterligare nedgång i priset till 23,15 $.

UNI

Källa: Tradingview.com

Slutsats

Uniswap har en rad fördelar för handlare jämfört med andra centralbörser. Uniswap kräver inga noteringsavgifter eller något inbyggt token, och dess DEX har en av de billigaste bensinkostnaderna. Detta projekt är öppen källkod och helt tillståndslöst, vilket innebär att alla kan skapa vilken ERC-marknad som helst. Dessutom, om Uniswap V3 kommer att lösa stora frågor, såsom gasavgifter, då kan det förändra DeFi-ekosystemet och vara en stark konkurrent för andra toppbörser.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

varning

Den information som Altcoin Buzz diskuterar är inte ekonomisk rådgivning. Detta är endast avsett för utbildning och information. All information eller strategi är tankar och åsikter som är relevanta för accepterade nivåer av risktolerans hos författaren / granskarna och deras risktolerans kan vara annorlunda än din. Vi är inte ansvariga för eventuella förluster som du kan drabbas av till följd av investeringar direkt eller indirekt relaterade till den information som tillhandahålls.

Gör din egen due diligence och betyg innan du gör några investeringar och kontakta din finansiella rådgivare. Den undersökta informationen som presenteras anser vi vara korrekt och korrekt, men det finns ingen garanti för noggrannhet, aktualitet, fullständighet. Bitcoin och andra kryptovalutor är högriskinvesteringar, så gör din due diligence. Copyright Altcoin Buzz Pte Ltd. Med ensamrätt.[ad_2]

Source link