Jack Dorsey’s Square köper 170 miljoner dollar mer Bitcoin – Finans och finansiering – Altcoin Buzz

Av | februari 24, 2021

[ad_1]

Hela kryptoutrymmet har till stor del varit i den röda zonen de senaste dagarna. Med Bitcoin inspelning en kik på $ 10.000 på en dag.

Trots det nuvarande kryptoblodbadet har Square köpt ytterligare bitcoin till ett värde av 170 miljoner dollar till sin BTC-portfölj. Upp till 3318 bitcoins köptes varje BTC för 51 235 dollar. Betalningsplattformen gjorde detta tillkännagivande på tisdag och avslöjade också att det har planer på att utnyttja det nuvarande fallet för att utvidga sin nuvarande BTC-position.

Squares senaste bitcoinköp tillsammans med sina tidigare innehav, uppgår till totalt 5% av hela sin kassareserv. Bitcoin vid tidpunkten för Squares tillkännagivande handlades till cirka 48 000 dollar.

Bitcoin i nivå med Square

Fyrkant i en nyligen pressmeddelande, avslöjade att “King Crypto” var i linje med sin vision. Därför är behovet av att utöka sitt bitcoininnehav och därmed förbättra sin bitcoinposition. Enligt Square står Bitcoin för närvarande som ett viktigt verktyg för ekonomisk och finansiell integration och empowerment. Att också ge alla oavsett social eller ekonomisk status möjlighet att säkra sin ekonomiska framtid. Dessutom resonerar dessa mål djupt med den mobilbaserade betalningsbehandlingsplattformen.

”Buying the Dip”, så att säga, är Square sätt att visa sitt orubbliga stöd och dess engagemang för ”King Crypto”.

Institutionellt intresse för BTC ökar

Som Simon Yu, VD för StormX spetsig i en tweet, Bitcoin ”kan inte vara baiss när institutioner fortsätter att köpa i bulk”.

Detta kunde inte ha sagts bättre. 2020 såg en oväntad ökning av det institutionella intresset för Bitcoin. Börjar med Micheal Saylors Microstrategy och dess första ikoniska $ 250 miljoner bitcoin köp. Intressant nog är Microstrategy det första Nasdaq-noterade företaget någonsin att investera i Bitcoin. Torget i oktober 2029 också köpt cirka 50 miljoner dollar i Bitcoin. Vid den tiden uppgick köpet till cirka 1% av den totala kontantreserven.

Nyligen Tesla använt 1,5 miljarder dollar på Bitcoin. Det här köpet beräknas uppgå till cirka 8% av Teslas reserv. Intressant är att köpet har utropats som bakom bitcoinprisrallyt till över $ 58.000. VD för Tesla, Elon Musk, twittrade också nyligen att bitcoinpriset verkade ”högt”.

Aktuellt prisfall kopplat till massiva valuttag

Bitcoin, måndagen den 22 februari 2021, tappade med $ 10.000, dvs $ 58.000 till $ 48.000. Detta står för närvarande som den största droppen någonsin i bitcoins historia.

Enligt Glassnod, laddade flera valar enorma mängder Bitcoins i år.
“Whales”, helt enkelt uttryckt, är bitcoin-adresser med mellan 1000 BTC och 10 000 BTC. “Knölvalar”, å andra sidan, är BTC-adresser med över 10 000 BTC.

Dessutom har den nuvarande BTC-prisfallet denna vecka kopplats till ett antal valrörelser.

Men handelsplattform CrossTower, påpekar att det inte finns någon anledning till panik. Dessutom tillägger att aktuella institutionella inköp säkert kommer att hålla bitcoin över $ 50.000.

BTC-pris

Vid tiden för skrivande, Bitcoin handlades till $ 50.573,23, med ett börsvärde på $ 942,542,515,813 och en 24-timmars handelsvolym på $ 106,518,232,215.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link