Celer Network släpper kanalsubstratmoduler, lanserar 2021-färdplan – produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | februari 6, 2021

[ad_1]

Celer Network tillkännagav nyligen stöd för Polkadot med lanseringen av dess statliga kanalsubstratmoduler.

Denna nyhet kommer strax efter att Celer Network lanserade sin färdplan 2021. Celer-tillståndskanalnätverket har körts på Ethereum mainnet i ett och ett halvt år.

Nu har Celer-utvecklargemenskapen byggt Celer-substratmoduler för tillståndskanaler. Denna prestation markerar införandet av en generaliserad tillståndskanal som fungerar som en Layer 2-skalningslösning för Polkadot. Med dessa moduler kan en ny fallskärm skapas för att driva och vara värd för tillståndskanaler.

Dessa moduler kan importeras till andra substrat. På detta sätt har modulerna också kompatibilitet för att lösa övergångsberoenden utanför kedjan och skicka villkorliga betalningar.

Struktur för Celer State Channel Substrate-moduler

Två substratmoduler finns i denna version. Först finns det en generaliserad betalningskanal, stöder effektiva tokenöverföringar utanför kedjan. Detta substrat fungerar med förhållanden i kedjans verifierbara tillstånd. Sedan finns det också en applikationsstatuskanalram som kan uttrycka vilken logik som helst för att ge resultat. Sådana resultat kan fungera som betalningsvillkor.

För närvarande har den generaliserade betalningstillståndssubstratmodulen uppnått fullständig funktionsparitet. Denna funktionsparitet har uppnåtts på Ethereum med Celers statliga kanalavtal. Som ett resultat finns det en full-duplex kanal som har alla nödvändiga operationer som kommer att vara användbara under hela kanalens livscykel.

Funktioner i den allmänna betalningskanalen

Funktionerna tillgängliga i substratmodulerna för Celer-tillståndskanal inkluderar stöd för inbyggt token. Detta innebär att användare också kommer att kunna öppna en substratbaserad kanal med hjälp av Polkadot native token. Det finns också en generaliserad tillståndskanal som löser beroenden av villkorligt tillstånd. Dessa beroenden kan lösas genom beroende virtuella kanaler.

En annan funktion är full-duplex-kanalen som ger stöd för två oberoende simplex-kanaler (enriktad) i en duplexkanal. Som ett resultat kan kommunikation utanför kedjan vara effektivare och mycket enklare. Det finns också det booleska tillståndsgränssnittet som hjälper till att definiera det tillstånd där booleskt värde returneras.

När det gäller uttag finns det en dynamisk uttagsmetod som möjliggör uttag av pengar redan innan kanalen är klar. Detta tillbakadragande kan göras så länge det inte finns några meningsskiljaktigheter mellan kamrater under utmaningsperioden. Det finns också den kooperativa dynamiska tillbakadragningsmetoden som hoppar över utmaningsperioden helt. Pengarna dras tillbaka innan kanalen slutförs så länge båda kamrater har nått en överenskommelse.

Fler funktioner inkluderar den lätta kooperativa kontrollpunkten. Den här kontrollpunkten erbjuder stöd för snapshotting-överföringskarta över samunderskrivna stater i kedjan. Dessutom finns det en flerkanalssatsning som fungerar för att sätta upp flera kanaler i en sats. Sådan avveckling uppnås med en enda transaktion på kedjan.

I sitt försök att fortsätta leda inom teknikområdet för statskanal har Celer också rullat ut sitt färdplan för 2021.

Celer Roadmap Update för 2021

År 2021 hoppas Celer att införa multihop-transaktionsfunktioner över flera kedjor. Eftersom det sker en gradvis uppgradering av Layer 2-skalningsparadigmerna ökar också populariteten för olika Rollup-smaker. Den största utmaningen är dock att det vanligtvis är en lång fördröjning och dålig användarupplevelse under interaktioner mellan Layer 2 och Layer 1 och även mellan Layer 2-samlade själva. Med multihop cross-chain transaktionsfunktionalitet kan sådana utmaningar hanteras.

Sedan 2020 har det gjorts stora framsteg i Layer 2-optimistiska samlingen eftersom stora team som Arbitrium, Optimism och Fuel Labs arbetar med den nya tekniken. Det finns dock fortfarande många utmaningar, och Celer hoppas kunna ta itu med dessa utmaningar i år.

Det är till exempel känt att samlade kedjor endast erbjuder “eventuell säkerhet” vid en skadlig sequencer. Verkligheten är att säkerhetsimplikationerna av en skadlig sequencer som vill störa kedjan inte studeras väl. Att lösa problemet kommer att innebära övervakning av sequencers beteende genom decentraliserade och incitamentsanpassade vakttornstjänster.

Celer planerar också att vara aktivt engagerad i samhället 2021. Den planerar att ha aktiva diskussioner med fokus på styrning och teknikens riktning. Celer kommer också att producera och släppa fler tekniska samtal, uppsökningar, teknikbloggar och utbildningsmaterial.

Celer nätverkspris

Från tidpunkten för publicering har Celer Network (CELR) pris var 0,00854181 US $, med en handelsvolym 24 timmar på 7 671 188 US $. CELR-priset sjönk också med 6,7% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 3,9 miljarder CELR-mynt och en maximal tillgång på 10 miljarder. Crypto.com är också den nuvarande mest aktiva CELR-marknaden.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link