Uniswap DEX träffar 100 miljarder handelsvolym milstolpe – ekonomi och finansiering – Altcoin Buzz

Av | februari 17, 2021

[ad_1]

Världens mest populära decentraliserade börs, Uniswap, har nått en milstolpe för den kumulativa handelsvolymen eftersom den toppar hundra miljarder dollar.

Som konstaterats av grundaren Hayden Adams har denna prestation av Uniswap varit en stor milstolpe för DeFi eftersom det blir det första decentraliserade protokollet som bearbetar 100 miljarder dollar.

Handelsvolymen på den automatiserade marknadsföraren började verkligen öka under tredje kvartalet 2020 med DeFi-bommen och kloningsrosen.

SushiSwap var en enorm katalysator som var en Uniswap-klon men erbjuder bättre belöningar för sina likviditetsleverantörsmarknader. Uniswap lanserade sedan sina egna avkastningsgårdar i september då volymer och likviditet fortsatte uppåt.

Idag behandlar Uniswap cirka 975 miljoner dollar i daglig volym, enligt protokollet analyspanel. Veckan från 7 till 13 februari såg den högsta någonsin med 7,1 miljarder dollar bearbetade under den sju dagar långa perioden.

Enligt plattformen svävar likviditeten också runt de högsta nivåerna någonsin på 4,45 miljarder dollar. DeFi Pulse rapporterar det något lägre till 4 miljarder dollar samtidigt DappRadar rapporterar närmare 5 miljarder dollar.

Dagliga deFi-avgifter ökar

Den massiva ökningen av handelsvolym och likviditet genererar mycket när det gäller avgifter för Uniswap. Enligt CryptoFees, DEX är den tredje högsta i avgiftsgenerering efter Ethereum och Bitcoin med 3,4 miljoner dollar.

För närvarande finns det inga incitament för jordbruksavkastning på Uniswap, så en del av dessa avgifter distribueras till likviditetsleverantörer för token swap-par.

Ethereum är den högsta tjänaren när det gäller avgifter, som för närvarande är cirka 25 miljoner dollar per dag. Det här är ingen överraskning med genomsnittliga gasavgifter på rekordhöga nivå på cirka 20 dollar när tillgången svävar nära sin högsta tid.

UNI-uppdatering av tokenpris

Den stora boom i Uniswap-aktivitet har gjort underverk för sin inhemska styrningstoken, UNI. Token är handel till $ 20,15 vid tidpunkten för publiceringen.

UNI nådde en rekordhög nivå på lördag den 13 februari, enligt $ 23,40 Coingecko. Det har gjort en vinst på 300% sedan början av 2021 när det handlades strax under $ 5.

UNI rankas nu som 15th när det gäller marknadsvärde, vilket är drygt 6 miljarder dollar. Det finns för närvarande 300 miljoner tokens som cirkulerar av en maximal tillgång på en miljard.

Det är troligt att UNI kommer att öka i pris när efterlängtade Uniswap v3 rullas ut och därmed möjligheten till mer avkastningsincitament.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link