Xend Finance – Afrika första DeFi Credit Union-plattformen startar

Av | mars 31, 2021


I en första för den afrikanska kontinenten har Xend Finance, en Nigeria-baserad decentraliserad finans (DeFi) -plattform, lanserat sin mainnet. Plattformen tillåter användare att skapa kooperativ, såväl som Esusu-grupper, en traditionell metod genom vilken afrikaner roterar besparingar.

Xend Finance grundades 2019 av Aronu Ugochukwu och Abafor Chima och är en decentraliserad finansieringsplattform (DeFi) som tillhandahåller verktyg och avsättningsmöjligheter för en DeFi-kreditförening.

Enligt rapporter, Xend Finance stöds av Binance, Google Launchpad, NGC Ventures och andra. DeFi-plattformen är inriktad på att ta itu med frågan om valuta devalvering samtidigt som DeFi används för att överbrygga klyftan mellan decentraliserade blockkedjor och finansiella tjänster.

Talar om lanseringen av Afrikas första DeFi-plattform, Ugochukwu Aronu, VD för Xend Finance, noterade att projektet blev levande som ett resultat av valutadevalvering och kommer att bidra till att minska effekterna av valutafluktuationer, vilket är ett vanligt problem i många afrikanska länder och andra utvecklande länder över hela världen.

Ugochukwu Aronu noterade att plattformen, som använder Binance Smart Chain (BSC) -protokollet hjälper organisationer och privatpersoner att kanalisera sina besparingar till stallmynt, vilket eliminerar den nuvarande vanliga penningdevalueringen.

”Genom vår plattform och Binance Smart Chain kan människor kanalisera sina besparingar till stabila valutor, utan att oroa sig för att deras pengar kommer att devalveras över natten och tjäna högre räntor genom DeFi. Vi är mycket glada över att blockchain kommer att ha en positiv inverkan på folket i Afrika, sade han.

Afrika spelar en viktig roll i framtiden för DeFi

Han uttryckte sin glädje med lanseringen av Xend Finance, Changpeng Zhao, grundare och VD för Binance, noterade att DeFi-plattformen skulle vara avgörande för tillväxten av DeFi och blockchain i Afrika.

Han sade vidare, “Afrika är en av de viktigaste kontinenterna, som representerar framtiden och framväxten av DeFi och blockchain-kapacitet.” Han tillade att Xend Finance kommer att ge investeringsmöjligheter med stabil valuta och DeFi till de näst mest befolkade kontinent i världen.

På samma sätt uttryckte den decentraliserade finansplattformen via sitt officiella Twitter-konto uppskattning till Binance och dess VD för bistånd. “Tack och vi hoppas kunna göra hela Binance-familjen – såväl som Afrika – stolta över vad vi kan uppnå för att främja #blockchain och #DeFi-antagande i Afrika och bortom,” det sa.

Xend Finance Token ($ XEND)

Förutom mainnet-lanseringen den 22 mars tillkännagav Xend Finance också lanseringen av $ XEND-token via en Token Generation Event (TGE) på Balancer. DeFi-företaget noterade vidare att token-fördelningen av $ XEND var utformad för att belöna tidiga supportrar samt säkerställa en hälsosam syn under lång tid framöver.

Vid tidpunkten för publicering är XEND handel till $ 1,70 med en 24-timmars handelsvolym på $ 1 010 419. Som jämförelse, Binance Coin’s (BNB) priset hade stigit med 13,9% under det senaste dygnet och handlades till 314,24 $. Det hade ett börsvärde på $ 48,354,153,921 och en 24-timmars handelsvolym på $ 5,396,995,293.

Dessutom gå med Altcoin BuzzTelegram för att ta emot gratis handelssignaler.

För mer information om kryptovalutor och uppdateringar, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link