Vad är NFT? Varför betalar människor miljoner för dem? – Blockchain-teknik – Altcoin Buzz

Av | april 7, 2021


Det verkar som om många fortfarande inte förstår vad en NFT är. Vissa människor tycker att det är konstverk, andra tycker att det är en extrem miljörisk. Vi har sett många förenklade förklaringar och många alltför komplicerade. Så vi trodde att vi skulle kunna komma in och sätta det i lekmannas termer.

Du fortsätter att höra den frasen ”icke-fungibla tokens (NFT)”. Det får dig att undra varför kryptomänniskor inte bara kan prata engelska. Men alla fungibla medel är “utbytbara”. Två äpplen är fungibla, vilket betyder att de är lika med varandra i sina delar och deras värde. På samma sätt är Bitcoins fungibla tokens. Var och en ser likadan ut och har samma värde.

Fungible vs Non-fungible

Tänk dig att du har tio öre. Allt fungibelt. Klipp nu en av dem till en stjärna. Den är nu icke-svampbar. Det är inte utbytbart med de andra. Det är en NFT. Det är inte konst; det är inte det som det representerar. I grund och botten är det en unik token som tilldelas en sak du väljer. Föreställ dig det som ett ID-nummer eller en klistermärke som du sätter på din bärbara dator.

Kan en NFT kopieras?

Nu när vi vet att begreppet NFT hänvisar till två separata enheter, token och objektet som token tilldelas, kan vi svara på den här frågan ordentligt. Först, nej, NFT-token kan inte kopieras. Tänk dig att du har tio öre, och att tio andra människor har tio öar också. Ni skär alla en i samma exakta stjärna. Detta representerar mer exakt en NFT på blockchain.

Vi tittar alla på samma stjärna öre, och ingen enda av oss får ändra det utan att ändra alla andras öre också. Om jag skär bort ett av hörnen på mig utan godkännande från alla andra kommer min förändring att avvisas och konsensusen om vad stjärnan är förblir densamma. NFT kan inte hackas, kopieras eller förstöras, inte för att koden är så otroligt komplex, utan för att du måste hacka varje enskild persons dator samtidigt. Tja, 51% av dem, hur som helst. Det är en annan konversation.

Människor vill ha original

Å andra sidan kan den digitala konsten som är ansluten till NFT eventuellt kopieras i en skärmdump. Men på samma sätt går en smidd Mona Lisa inte för samma pris, en skärmdump av ett konstverk utan NFT som bevis på att det är verkligt är inte värt mycket. Varför är en perfekt förfalskning av Mona Lisa knappast värt någonting? Det ser likadant ut, eller hur?

Svaret är vem vet? Konst är konst. Folk vill ha originalen. Så fungerar det. NFT bevisar att det är en originalkopia.

Är NFT-marknaden en bubbla?

Det här är en bra fråga, och svaret är ett lite ja men mestadels nej. Om du tittar på situationen utifrån är allt du kan se högt värderade nyheter som kanske eller kanske inte håller priset i framtiden. Även om jag tror att många av bitarna med vilda prislappar kommer att sjunka i värde snart, kan vi inte glömma den envisa naturen i konstvärlden. Det kan inträffa en krasch, men det blir inte särskilt extremt.

NFT har dock mycket mer värde än att vara knutna till konstverk. Crypto Kitties gör digitala katter till NFT: er som kan uppfödas, handlas och till och med föda upp. Det är ett ganska roligt sätt att använda tekniken och ledde vägen för NFT-användning i spel, nämligen samlarobjekt. Gods Unchained är ett handelskortspel som helt återintroducerar magin med att samla in och byta kort som är unikt för dig och som till och med har sin historia.

Vanliga artister som omfamnar NFT

Amrita Sethi, en bankir som förvandlats till en prisbelönt multimedie- och teknikartist utforskar NFT för att skapa en ny multimediakonstform “Voice Note Art.” Enligt Amrita tillåter hennes 2D-animering med ljud människor att se ljud genom hennes konst.

Hon blev den första artisten från Förenade Arabemiraten som lanserade sin NFT-portfölj i oktober 2020. Intressant nog lanserade hon sin 2D-portfölj på Terra Virtua, ett helt uppslukande digitalt samlingsföretag ekosystem. För närvarande är hon den bästsäljande NFT-artisten på Terra Virtua med den högsta individuella försäljningen.

Värdet av NFT: er går utöver konst

Går ett steg längre, Splyt använder eNFT (e = e-handel) för att representera verkliga tillgångar som ska användas på en helt ny typ av marknadsplats. Lageruppdateringar automatiskt i alla butiker, och de kan spåras varje gång de köps och säljs. Du kan till och med sälja någons eNFT utan att behöva prata med dem. Du får betalt när de får betalt.

Och det kommer att finnas väldigt många andra sätt att NFT används när vi tar reda på hur mångsidiga de är. När allt kommer omkring löser de äntligen problemet med knapphet, unikhet och oförstörbarhet i en digital värld. De återger nästan dessa verkliga kvaliteter ännu bättre än tidigare. De flesta av våra liv är online nu. Denna teknik är helt avgörande.

För mer detaljerad information om NFT-utrymme, kolla in vår YouTube-kanal Altcoin Buzz.Source link