PayPal Crypto Checkout Service lanseras – Produktrelease & uppdateringar – Altcoin Buzz

Av | april 2, 2021


PayPal har lanserat en kryptotjänsttjänst som gör det möjligt för konsumenter i USA att använda sina kryptovalutainnehav för att betala sina globala online-handlare. Detta steg kan påskynda antagandet av kryptovaluta bland handlare och konsumenter.

PayPal har arbetat med denna tjänst sedan slutet av 2020. Under de kommande veckorna kommer PayPal att göra den här tjänsten tillgänglig för alla sina 29 miljoner handlare.

Hur tjänsten fungerar

Denna tjänst gör det möjligt för kunder att konvertera sina digitala tillgångar till fiatvalutor vid kassan när de gör inköp, avslöjade en Rapportera från Reuters. Kunder som är berättigade till denna tjänst inkluderar de som har Ether (ETH), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) och Bitcoin cash (BCH) i sina digitala PayPal-plånböcker.

I oktober, PayPal gav sina användare förmågan att sälja, köpa och hålla digitala tillgångar, och denna kryptokassatjänst bygger på denna förmåga. På tal med Reuters sa PayPal-vd och koncernchef Dan Schulman: “Det här är första gången du sömlöst kan använda kryptovalutor på samma sätt som ett kreditkort eller ett betalkort i din PayPal-plånbok.”

Denna tjänst drar ingen transaktionsavgift för en kryptokassa. Dessutom kommer varje köp endast att använda en typ av mynt.

Påskynda den utbredda antagandet av Bitcoin

Sedan början av 2021, Bitcoin har ökat till nästan dubbelt så mycket som dess värde. Denna boost är ett resultat av det växande intresset från de bästa finansföretagen som har sett den digitala tillgången som en skydd mot inflation. På grund av sin höga volatilitet har Bitcoin ännu inte nått en nivå av att vara en utbredd betalningsform.

Med denna kryptokassatjänst hoppas PayPal att hjälpa Bitcoin att uppnå större adoption. Handlare bär inte volatilitetsrisken i denna tjänst eftersom transaktioner kommer att avvecklas i fiatvaluta.

Schulman tillade: “Vi tycker att det är en övergångspunkt där kryptokurvor överväger att vara övervägande en tillgångsklass som du köper, innehar och eller säljer till att nu bli en legitim finansieringskälla för att göra transaktioner i den verkliga världen hos miljontals handlare.”

Med detta erbjudande har PayPal blivit ett av de största vanliga betalningsföretagen för att omfamna användningen av digitala tillgångar. Genom att erbjuda fullständiga kryptotjänster har PayPal Holding Inc hjälpt till att främja en rally i priserna på virtuella mynt.

Nyligen PayPal meddelat de har förvärvat kryptopostplattformen Curv för att främja sin ambition att erbjuda kryptotjänster till sina konsumenter.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source linkSource link