PancakeSwap DEX stängs av Uniswap för dagliga volymer

Av | mars 27, 2021


Binance Smart Chain-baserade PancakeSwap decentraliserade börsen har vuxit så snabbt att det närmar sig branschledaren Uniswap för daglig volym.

I en tweet den 25 mars meddelade PancakeSwap stolt att det har lagts till Debanks DeFi-listor och faktiskt överträffat Uniswap för att rankas högst upp.

Nästa dag hade Uniswap återhämtat sin krona, men de två DEX-enheterna var mycket nära vad gäller dagliga volymer, enligt DeFi-plånboksleverantören Debank.

DEX Battle Heats Up

I skrivande stund rapporterade analyssidan en daglig handelsvolym på drygt 900 miljoner dollar för Uniswap. PancakeSwap var inte långt efter med drygt 800 miljoner dollar rapporterade i 24-timmars volym. Den tredje rankade DEX i termer av daglig volym var SushiSwap med 320 miljoner dollar.

När det gäller transaktioner under det senaste dygnet hade PancakeSwap topplaceringen med över 487 000, i skrivande stund, jämfört med Uniswaps 130 000. Den BSC-baserade växeln var också nummer ett för 24-timmarsanvändare på över 100 000 medan Uniswap hade rapporterade 47 000, enligt Debank.

PancakeSwap är kungen av BSC-baserade börser med 85% av den totala volymen med 1 tum, DRONToch Ellipsis tar resten. Debank rapporterade den totala volymen över alla DeFi DEXes till 2,77 miljarder dollar.

Naturligtvis kommer andra analysleverantörer att ha lite olika siffror och mätvärden. Enligt DappRadar, PancakeSwap har 1,82 miljarder dollar i 24-timmars volym och 4,8 miljarder dollar i likviditet.

PancakeSwap TVL
Bild – dappradar.com

Samma analysleverantör rapporterar att Uniswaps dagliga volym är 730 miljoner dollar och att den har drygt 5 miljarder dollar i TVL. DeFi Pulse rapporterar att Uniswaps TVL är närmare 4 miljarder dollar.

Hur som helst pekar resultaten alla på en slutsats – PancakeSwap är nu en seriös utmanare i DEX-striden.

Vid tidpunkten för publiceringen var dess ursprungliga CAKE-token handel upp 11,5% på dagen till $ 14,40. Omvänt har Uniswap: s UNI gått upp 4,8% på dagen till 28,62 dollar.

Gasprisuppdatering

Ökningen i volymer och användning för Binance Smart Chain-baserade DEX har enbart uppstått efter att Ethereum efterfrågat transaktionspriserna. Detta har gjort mindre DeFi och smarta kontraktsoperationer olönsamma för mindre spelare och DeFi nybörjare.

Enligt Etherscankostar den genomsnittliga Uniswap-token swap $ 34 medan BSC-transaktioner kostar en bråkdel av detta. Bitinfocharts rapporterar att den genomsnittliga Ethereum-transaktionsavgiften har sjunkit till $ 17, men det är fortfarande alldeles för högt för att vara praktiskt för de flesta.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link