Oupptäckt pärla GeoDB – Demokratisering av Big Data-industrin – Altcoin-projekt – Altcoin Buzz

Av | mars 16, 2021


GeoDB, det decentraliserade peer-to-peer-datadelningsekosystemet syftar till att demokratisera big data-industrin. Det försöker uppnå detta genom att använda blockchain-teknik för att bygga en pålitlig relation mellan datageneratorerna och datadelningsmarknaden. I grund och botten skapar GeoDB en decentraliserad datapool som använder ett blockchain-protokoll. I ena änden av protokollet finns de användare som genererar data och får belöningar för samma. I andra änden av protokollet kan dataköparna ha tillgång till krypterad, verifierad, säker och korrekt.

Enligt rapporter 2030 kommer över 95% av affärsbesluten att bli datadrivna. Den befintliga big data-industrin hanterar dock ineffektivitet som dataintrångsrisker, säkerhetshot och användare får inte kompensation för sina data. Dessutom spenderar dataköparna mer än 80% av sin tid på åtkomst, utvärdering, inköp och formatering av data. Att hantera utmaningar av en sådan omfattning kan stor dataindustrin hamna i tillväxthämning. Det är här GeoDB kommer in i bilden som en plattform där användare har kan dela sina data på ett säkert sätt och få kompensation i gengäld.

Hur aktiverar GeoDB detta?

Den traditionella distribuerade storbokstekniken (DLT) lider av vissa brister som den höga användarkostnaden och bristen på lagringsfunktioner. Det är därför GeoDB använder ett Hybrid DLT-system.

 • För att säkerställa användarens anonymitet använder den en blandning av Federated DLT och public DLT.
 • I början av plattformen använder den total federation. Gradvis lägger upplägget tillförlitliga medlemmar till federationen.
 • Geo-installerade SDK: er i användarsmartphonesna styr data från plattformens deltagare i systemet.
 • Den auktoriserade DLT arbetar sedan med datakvalitetssäkring, pålitlighet och ägande. När data har verifierats får datageneratorn sin kompensation (GEO-tokens).
 • GeoDB Coin (GEO) fungerar som bränsle för ekonomin. Medan dataköparna kan använda den för att göra dataköp kan användarna byta GEO mot rabatter och kuponger från GeoDB-partnerna.

Denna typ av inställning positionerar GeoDB som ledande inom demokratisering av big data-industrin och det var så det kulminerade i några större partnerskap och investeringar.

Partnerlista GeoDB

GEOs resa in i DeFi-världen började med att GEO / ETH Uniswap-poolen började live i augusti 2020. Dessutom lanserade GEO den 12 mars 2021 på Binance Smart Chain och PancakeSwap. För närvarande är teamet i samtal med några av de ledande börserna för att få token listad.

Mycket framgångsrikt 2020

2020 gick GeoDB ombord tusentals nya investerare och över hundra tusen GeoCash-användare. Tillsammans med detta bevittnade dess samhällsföljd en explosiv tillväxt. Här är vad som hände 2020:

 • 2020 utvecklade GeoDB en ideell decentraliserad global pandemisk informationsplattform, Aid Squad.
 • I april 2020 samarbetade GeoDB med Credits, en av de snabbaste och mest skalbara blockkedjorna. GeoDB utforskar användningen av Krediterar teknik i sina lösningar.
 • Den 13 maj 2020 släpptes GeoCash 2.0. GeoCash är en datainsamlingsapp som tillåter användare att tjäna belöningar för att generera data på sina enheter och dela den med GeoDB. Mer än 250 000 användare använder redan Geocash-appen och tjänar belöningar över hela världen för att dela sin platsinformation.
 • I augusti 2020 började projektet utveckla sitt DeFi-uppdrag och lanserade sin första Uniswap-pool.
 • I september 2020 tillkännagav teamet GEO Liquidity Incentive Mechanism. Denna mekanism stimulerar GEO-innehavare. Denna mekanism är populärt känd som likviditetsbrytning eller avkastningsjordbruk.
 • I november 2020 tillkännagav teamet den kommande token swap som skulle behöva användare att byta från GeoCash Testnet-tokens till ERC20-handeln $ GEO-token.

Dessutom visade sig 2020 vara ett bra år för GeoDB-projektet och samhället. Hittills har över 7 000 000 GEO belönats över 120 000 användarplånböcker.

Stora planer för 2021

Snart kommer teamet att tillkännage ett nytt gäng utvecklingsuppdateringar. Dessa kommer att vara uppdateringar som kommer att driva GeoDB mot verklig decentralisering, mer öppenhet och mer automatisering. Med den typen av etablering kommer GeoDB att komma närmare för att bli ett av de mest värdefulla och effektiva nätverket för datautbyte. Här är några av de viktigaste utvecklingsområdena där mycket arbete strömmas in:

 • Snart kommer odinprotocol.io, data-orakelnätverket för GeoDB att lanseras. Detta kommer att leverera ett decentraliserat peer-to-peer datadelningsnätverk och handelsekosystem som gör GeoDB till ett ultimat dataorakel. Projektet öppnade vitlistning i februari 2021. Det fick mycket intresse från parter som potentiellt vill fungera som validerare eller revisorer vid Odins lansering. För närvarande pågår Geo to Odin swap (3: 1).
 • Teamet kommer snart att starta Volta, appen för hälsa / körning. Användarna kan spåra sina träningspass och dela dem på sociala nätverk.
 • Nästa produkt i pipeline är Geoscan och den kommer att lanseras i Frankrike i mars 2020. Det gör det möjligt för användare att skanna sina kvitton, spåra sina utgifter och få belöningar för att dela dessa bilder. Enligt teamet har produkten redan dataköpare uppradade.
Vad mer 2021?
 • Snart kommer Geo Marketplace att lanseras. När marknadsplatsen har lanserats kommer dataköparna att kunna välja och välja de data de vill köpa med GEO-tokens.
 • Wawa! och PlugPark är några mer spännande dataprogram som byggs.
 • Med det senaste genomförandet av GEO on Binance Smart Chain (BSC) kommer plattformsanvändarna att kunna undvika höga gasavgifter för Ethereum-nätverket.
 • Dessutom arbetar teamet med att lansera nya likviditetspooler på PancakeSwap.
 • Projektet har redan ett starkt community-stöd från 120 000 användare och antalet växer snabbt. Dessutom har det hårda arbetet med 30+ teamstorlek med 18 utvecklare visat GeoDB som en av ledarna i rymden.
Senaste partnerskap
 • I februari 2021 samarbetade GeoDB med Chainlink och lanserade sin Chainlink-nod. Uppgifterna kommer att användas för att bedöma fottrafikinformation för fysiska butiker. Dessa butiker kan sedan använda denna information för att bygga appar för platsdriven marknadsföring, belöningar, spel och mer.
 • GeoDB samarbetade också med Ocean Protocol tidigare i februari 2021. Med detta partnerskap kommer GeoDB-marknaden att använda Ocean Protocol-teknik. Dessutom kommer Ocean Protocol att få en ny källa med verifierad data.
 • Det är också samarbetar med Smartkey, den blockchain-baserade integrationen som syftar till att skapa framtida smarta städer. Plattformen kommer att använda GeoDB för att leverera bil- och mobilitetsdata till dataköparna.
GEO-tokenpris

Vid tidpunkten för pressen handlas GEO-token nära $ 0,757 och har ökat med 1,5% under det senaste dygnet. För närvarande är dess marknadsvärde nära 10 miljoner dollar. Men i takt med att produktutrullningar och utbytesuppgifter sker, är GEO verkligen en pärla med låg kapacitet.

Source link

Source link