Mycelium Wallet Review | Använd TheBitcoin

Av | mars 29, 2021


Mycelium plånbok är bland de äldsta Bitcoin (BTC) plånböcker på marknaden. Applikationen släpptes för 8 år sedan 2013 och blev snabbt en av de mest använda plånböckerna för Bitcoin. Plånboken har ett mycket användarvänligt gränssnitt och är också en av de säkraste plånböckerna på marknaden.

I denna Mycelium-plånbokgranskning kommer vi att analysera de viktigaste aspekterna av denna plånbok. Några av de viktigaste sakerna inkluderar avgifter för Mycelium-plånbok, gränssnitt, säkerhet och andra funktioner.

Vad är Mycelium Wallet?

Mycelium Bitcoin plånbok är en av de mest populära och användarvänliga Bitcoin plånböckerna i branschen. Teamet bakom denna plånbok har arbetat i mer än ett decennium för att skapa programvara och andra typer av kryptoplattformar.

Mycelium-plånbokens främsta försäljningsargument är relaterat till dess gränssnitt. Flera nykomlingar på kryptomarknaden vet inte riktigt hur digitala tillgångar fungerar. Det är därför att ha lag som fokuserar på användbarhet och gränssnitt är mycket värdefulla nuförtiden.

Men att skapa en användarvänlig plånbok är verkligen nödvändigt för att ha många års erfarenhet och förståelse för kryptovalutor. Numera är plånboken tillgänglig för Android- och iOS-enheter. Trots att det är en programvaruplånbok påstår hon sig vara en av de säkraste att hålla och lagra digitala tillgångar.

Utöver det erbjuder plånboken stöd till Ethereum (ETH) och ERC-20-tokens som blev mycket populära de senaste åren. Det finns andra intressanta funktioner som vi kommer att täcka i nästa avsnitt.

Mycelium plånbok funktioner

Plånboken har många spännande funktioner för användarna. Från att erbjuda stöd för flera valutor till ett utbyte som låter dig köpa kryptovalutor direkt från applikationen.

Stöd för flera valutor

Det första att nämna om Mycelium-plånboken är att de erbjuder support till Ethereum (ETH) och ERC-20-tokens. Ethereum är den näst största virtuella valutan efter Bitcoin. Dessutom är ERC-20-tokens de digitala tillgångarna som körs ovanpå Ethereum-nätverket.

Med expansionen av decentraliserade applikationer (dApps) och decentraliserad finansiering (DeFi) fick ett stort antal användare tillgång till ERC-20-tokens. Men inte alla plånböcker erbjöd tillgång till ERC-20-mynt. Det är därför Mycelium-plånboken hjälper användare att hantera inte bara deras Bitcoin utan även andra digitala tillgångar de kan ha.

Detta är mycket positivt med tanke på att de inte behöver använda olika plånböcker för att använda andra mynt. De kan lagra Bitcoin, Ethereum och ERC-20 tokens med samma plånbok.

I framtiden kan det vara mycket bra för plånboken att lägga till stöd till andra blockchain-nätverk. Det är värt att ta hänsyn till att det finns nya projekt som körs ovanpå sina egna blockchain-nätverk.

Till exempel erbjuder Binance Coin (BNB) och Tron (TRX) ett stort antal projekt till kryptomarknaden. Att ha möjlighet att använda mynt baserat på dessa nätverk skulle öka antalet användare av DeFi-plattformar och dApps. Både Tron och Binance Smart Chain lockar ett stort antal projekt till sina nätverk.

Onramp Solutions (Exchange)

En annan positiv sak med denna plånbok är relaterad till de onramp-lösningar som den erbjuder. Mycelium-plånboken innehåller utbytes- och handelslösningar i appen som gör det lättare för användare att hantera sina mynt.

I stället för att skicka och ta emot mynt med börser och andra handelsplattformar, kan handlare helt enkelt hålla sina pengar i en plånbok som sedan skulle anslutas till olika dApps och DeFi-plattformar.

Dessutom, om de också vill handla eller byta sina virtuella valutor, kan de också göra det genom den integrerade börsen. På detta sätt behöver användarna inte vara oroliga för att deras medel ska äventyras i utbyten.

Dessutom kan det vara mycket positivt för användarna att i framtiden ha möjlighet att låna ut och låna tillgångar genom denna plånbok. Det finns faktiskt några plånböcker som redan hjälper användare att få belöningar på sina medel (utlåning).

Dessutom kan satsning också vara en ny funktion som företaget bör ta hänsyn till.

Interplånboksdrift

Plånboken fungerar med FIO-plånboksstandarden. FIO-adresser identifieras som eliminerar behovet av blockchain-offentliga adresser. Användare kan registrera dem och arbeta med varje symbol och mynt automatiskt.

På detta sätt har användare av Mycelium-plånbok tillgång till en ytterligare funktion som inte är tillgänglig i de flesta plånböcker som för närvarande finns på kryptomarknaden. Dessutom behöver du inte bara skicka pengar till en FIO-adress utan också begära medel genom den.

Dessutom kan du göra FIO-förfrågningar. Du behöver inte fråga folk vad du är skyldig dem, men de kan berätta för dig med en FIO-begäran på några sekunder. Plånboksprogrammet gör det lättare för användare att begära pengar på ett snabbt och krypterat sätt. Detta eliminerar förvirring för avsändaren och personen som måste skicka pengar till dig.

Mycelium plånbok avgifter

Plånboken har inga dolda avgifter för användarna. Att hålla pengar på plånboken är 100% gratis. Om du vill skicka pengar till en annan plånbokadress behöver du bara betala avgifterna för Bitcoin- eller Ethereum-nätverket.

Detta är ett standardförfarande. För att din transaktion ska godkännas av nätverket måste du betala en avgift. Avgifterna definieras efter trängselnivån i ett specifikt nätverk. Ju större trängsel, desto högre avgifter.

Mycelium plånbok har ingen abonnemangsavgift av något slag och det finns inga betalningsgränser. Detta inkluderar inga maximala belopp per dag eller månad som användare kan byta, flytta eller ta ut. Börsen har avgifter för att ta ut och sätta in pengar och de har också begränsningar för de medel som användare kan sätta in och ta ut från sina plattformar.

Är Mycelium Wallet Safe?

Plånboken är säker. Allt beror dock på hur användare lagrar sina medel och hur de skyddar sin information. En av de viktigaste sakerna med a kryptovaluta plånbok är relaterad till de privata nycklarna. Om du har de privata nycklarna är du ägaren till dina medel.

Men om du inte äger dina privata nycklar (till exempel när du använder en kryptovalutautbyte) hanteras medlen av själva plattformen. Som företaget hävdar bör du göra en säkerhetskopia av dina privata nycklar.

Denna säkerhetskopia kommer verkligen att vara viktig för att kontrollera dina mynt.

Men tänk om du tappar telefonen?

Detta skulle inte vara ett problem om du har din säkerhetskopia lagrad och skyddad ordentligt. Varför? För om du tappar din plånbok kommer säkerhetskopian att hjälpa dig att återfå dina pengar. Den negativa sidan av att ha en säkerhetskopia är relaterad till att förlora backupfrasen eller den privata nyckeln. Om du tappar det förlorar du bokstavligen dina pengar.

Plånboken är säker så länge du skyddar din telefon från virus eller skadlig programvara. Om din telefon är infekterad med ett virus kan den få tillgång till din plånbok och äventyra dina pengar.

En annan sak att ta hänsyn till är hur du håller och lagrar dina privata nycklar. Om du lagrar dem på din telefon är de i riskzonen. Ändå, om du lagrar dem på ett säkert ställe, till exempel ett värdeskåp, kan detta vara det bästa för att skydda dina pengar.

Mottoet för kryptovalutamarknaden är följande: inte dina nycklar inte din krypto.

Hur använder jag Mycelium Wallet?

Det är inte svårt att använda plånboken Mycelium. Det är faktiskt väldigt enkelt på grund av dess användarvänliga gränssnitt. Användare som vill börja sätta in pengar i denna plånbok måste ladda ner plånboksprogrammet på sina smartphones.

När plånboken har laddats ner kan du börja använda de funktioner som plånboken erbjuder. Med tanke på att plånboken är väldigt enkel bör du inte ha svårt att hitta bytet, ta emot och skicka pengar eller ens hålla din BTC eller ETH.

I den här Mycelium Bitcoin-plånbokgranskningen tog vi hänsyn till hur lätt det är för användare att få tillgång till sina plånböcker. Det är här Mycelium tar ledningen med ett mycket tydligt användargränssnitt. Det mesta av innehållet kan nås på bara några få kranar. Det här är en enorm skillnad från andra kryptoplattformar som växlar som har menyer och undermenyer överallt.

Mycelium Paper Wallet

Innan vi förklarar Mycelium-pappersplånbok måste vi veta vad en pappersplånbok är och hur den fungerar. En pappersplånbok är en Bitcoin-plånbok som hjälper dig att lagra din BTC på ett säkert sätt och utan att vara i kontakt med internet. Detta är ett av de säkraste sätten att lagra Bitcoin med tanke på att hackare och angripare inte kan få tillgång till dina pengar.

Pappersplånböcker är helt enkelt papper som innehåller din offentliga adress och privata nycklar. De privata nycklarna är den viktigaste delen av pappersplånböcker. Det är därför det verkligen är viktigt att förvara dessa plånböcker ordentligt och på en säker plats.

Mycelium plånbok pappersplånbok

Kom ihåg att Bitcoin-adressen är som ett bankkonto och koden för att skicka pengar till den. Den privata koden fungerar som ett lösenord till ditt konto. Om du vill få tillgång till ditt BTC-konto bör du ha dina privata nycklar.

Under senare år har pappersplånböcker blivit mindre användbara. Hårdvaruplånbok blev normen för de användare som vill ha sina medel skyddade utanför internet. Pappersplånböcker håller inte länge, de kan gå vilse och de kan också förstöras. Således är hårdvaruplånböcker nu den bästa lösningen om du vill hålla pengarna säkra.

Mycelium-pappersplånbok är också ett av de tillgängliga sätten att hantera digitala valutor. En av enheterna som företaget skapade för att lagra digitala tillgångar på pappersplånböcker heter Entropy.

Entropi

Entropy är en enhet som skriver ut pappersplånböcker på ett snabbt och enkelt sätt. Entropy ser ut som en penna enhet som kan anslutas till skrivarens USB-portar. Det genererar en ny Bitcoin-adress med en privat nyckel. Då skapas automatiskt en ny pappersplånbok som kommer att skrivas ut för dig.

På detta sätt kan användare enkelt använda och skriva ut nya pappersplånböcker för att använda. Det positiva är att dessa enheter skapade en plånbokadress som aldrig använts tidigare och tillät användare att förbli skyddade. Sekretess är en av de viktigaste sakerna att ta hänsyn till på kryptomarknaden.

Även om detta kunde ha varit en mycket bra enhet har det inte skett några projektuppdateringar och det verkar ganska ett dött projekt från Mycelium-plånboken. Den officiella Entropysida innehåller en trasig videolänk och en otillgänglig produkt på Amazon.

Entropy

Trots att det har ett mycket bra projekt verkar företaget ha lämnat det pausat. Mycelium plånbok Reddit-användare har pratat om detta och varför företaget bestämde sig för att stänga av detta projekt.

Mycelium kundsupport

Enligt laget använder de principiellt inga sociala nätverk. Det är därför kundsupport fungerar med ett e-postkonto: [email protected]. Teamet kan ta lite tid att svara på eventuella frågor.

Vi har faktiskt sett att trots att det är en av de mest populära Bitcoin-plånböckerna på marknaden, har det varit många klagomål om det. Det är därför kundsupport inte är den starkaste punkten i denna kryptoplånbok.

Andra plånböcker har support dygnet runt. Det betyder att Mycelium definitivt kan förbättra sitt kundsupport. Ändå står andra kryptoprojekt som utbyten inför problem som svarar på förfrågningar från användare och kunder.

För- och nackdelar med Mycelium Wallet

Detta är en lista över de positiva och negativa aspekterna av Mycelium-plånboken. Det finns dock många andra saker att ta hänsyn till. Kom ihåg att ingen plånbok skulle kunna erbjuda dig allt du behöver. Det är därför det finns olika plånböcker för olika användningsfall.

Positiva funktioner i Mycelium Wallet

  • Plånboken är väldigt lätt att använda
  • Mycelium plånbok fokuserar på användarupplevelse
  • Den stöder Bitcoin, Ethereum och ERC-20 tokens
  • Den har en inbyggd kryptobörs för användare att byta sina mynt
  • Det är bland de mest populära plånböckerna för att lagra Bitcoin
  • Plånboken kan laddas ner för både iOS- och Android-enheter

Negative Things of Mycelium Wallet

  • Långsam kundsupport
  • Projekt som lämnades efter (Entropy)
  • Ett stort antal klagomål på sociala medier

Det finns många andra saker vi kan nämna om denna plånbok. Detta är dock bara några av de viktigaste punkterna vi bör nämna om denna plånbok. Kom ihåg att om plånboken löser några av dina behov, bör du betrakta det som en positiv funktion. Att använda en hårdvaruplånbok för ökad säkerhet kan vara ett bra sätt att komplettera denna plånbok.Source link