Hur får man .ETH-domän för din Ethereum-adress – Bitcoin & Crypto Guide – Altcoin Buzz

Av | mars 16, 2021


Ethereum Name Service (ENS) är en distribuerad, öppen och Ethereum-baserad dApp som erbjuder ett nytt namngivningssystem där kryptoanvändare kan konvertera sin långa alfanumeriska plånbokadress till ett läsbart format. Det betyder att ENS grundläggande funktionalitet är att kartlägga ett mänskligt läsbart namn till maskinläsbara adresser till tokens, innehållshashar och metadata.

Varje ENS är unik, och du kan ställa in och använda den för att få valutakurrency. Tänk dig nu en situation där du inte behöver ange separata adresser för olika kryptovalutor. Du kan få BTC, ETH, PUNKTeller någon annan symbol bara genom att använda en enda adress som är lätt att komma ihåg. För att ta emot tokens med en .ETH-adress behöver du bara ställa in tokenadresserna i sektionen Ethereum Name Service. Inte bara det, din .ETH-adress kommer att återspeglas i alla dApps som stöds av plattformen.

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan registrera ett nytt .ETH-namn med ENS manager-appen och hur du kan ställa in olika tokenadresser och ta emot dem med en enda gemensam adress.

Användningsguide

För att ställa in en .ETH-adress, gå till ENS sida.

Ethereum Name Service

Klicka på Ansluta för att upprätta en anslutning till ENS-applikationen.

Du kan använda vilken webbläsartillägg eller mobilplånbok som helst som stöds av ENS. Kontrollera hela listan över plånbokstyper som stöds från ENS-tjänstemannen webbsida.

Välj önskad plånbokstyp. Vi använder MetaMask Chrome-webbläsartillägg.

Ethereum Name Service

MetaMask plånbok är ansluten. Du kan se målsidan för Ethereum Name Service.

Ethereum Name Service

Viktig: Användare ska använda plånbokadressen som de vill ställa in med sitt eget namn. Om du vill kan du överföra ägandet eller lösa det till en annan plånbok. Se också till att du har tillräckligt med ETH för att betala för bensin eller serviceavgifter som du planerar att välja.

Nästa sak du måste göra är att söka efter önskat namn inklusive .ETH i slutet.

Om namnet som du angav redan var registrerat hos någon annan, kommer applikationen att visa dig en sida ungefär så här med nedanstående ENS-information:

Ethereum Name Service

Men om du har tur och namnet som du tillhandahåller är tillgängligt, kommer applikationen att visa dig nedanstående sida där du ber dig att tillhandahålla några viktiga obligatoriska detaljer.

En viktig sak att notera här är att jag ursprungligen försökte söka med att bara ge mitt förnamn (totalt 4 bokstäver) och den slutliga kostnaden uppgick till cirka $ 161 (före gasavgift).

Ethereum Name Service

Men senare gav jag mitt efternamn tillsammans med mitt förnamn (totalt 7 bokstäver), och kostnaden nådde bara $ 5 (före gasavgift).

Ethereum Name Service

Nedan visas registreringsavgifterna för .eth-namn:

  • 5+ karaktär. Namn: $ 5 i ETH per år (före gasavgift)
  • 4 tecken .et namn: $ 160 i ETH per år (före gasavgift)
  • 3 karaktärer. Heter 640 USD i ETH per år (före gasavgift)

Ange registreringsperioden. Minsta registreringsperiod är 1 år.

Använd knapparna “-” och “+” för att öka registreringsperioden. Du kan också förlänga registreringsperioden i framtiden.

När du har slutfört registreringsperioden kan du klicka på Begäran om registrering knapp.

A MetaMask transaktion utlöses. Bekräfta transaktionen. Du kan se en grön förloppsindikator visas i fönstret (se skärmdump).

Ethereum Name Service

När steg 1 är klart och fältet blir grönt, flyttar du till steg 2 där du måste vänta en minut. Detta för att säkerställa att ingen annan försöker registrera sig med det namn du har angett.

Ethereum Name Service

Om ditt namn passerar steg 2, sedan i 3rd steg måste du klicka på Registrera för att äntligen bekräfta processen.

Ethereum Name Service

Din .ETH-domän skapas. Du kan se din domän visas i applikationen.

Ethereum Name Service

Nu kan du ställa in och hantera andra relaterade saker.

Omvänd post

Den omvända posten översätter en adress till ett namn. När du har ställt in den omvända posten, dvs. kartlägg din plånbok adress med din .ETH-adress kommer du att kunna se att din plånboksadress ändras till .ETH-adressen när du ansluter till de stödjande dApps.

Så, låt oss försöka Uniswap.

Som du kan se från skärmdumpen nedan visas plånboksadressen när jag har anslutit min plånbok till Uniswap-applikationen.

Ethereum Name Service

Gå nu till ENS-chefen och klicka på Omvänd post för att ställa in detaljerna.

Ethereum Name Service

Välj din domän på rullgardinsmenyn och spara den.

Du kan se att din omvända post är inställd på ditt domännamn.

Ethereum Name Service

Nu igen gå till Uniswap och uppdatera sidan. Du kommer att upptäcka att din plånbokadress har ändrats till din nyskapade .ETH-domän.

Ethereum Name Service

Lägg till / redigera poster

Du kan lägga till poster genom att klicka på LÄGG TILL / REDIGERA INSPELNING i Uppgifter fält.

Ethereum Name Service

Din Ethereum-plånboksadress visas automatiskt. Om du har BTC, LTC, eller DOGE tokens kan du kopiera och klistra in adressen i respektive fält.

Ethereum Name Service

Du kan också lägga till andra tokens förutom dessa fyra tokens genom att klicka på Lägg till post och välja önskad posttyp och sätta värdena.

Ethereum Name Service

Viktig: Observera att att lägga till tokenadresser eller andra detaljer kommer att kosta en gasavgift. Med applikationen kan du lägga till flera detaljer och bekräfta dem med en enda transaktion. Så, bättre, du lägger till alla detaljer på en gång och bekräftar dem senare för att undvika att betala gasavgifter flera gånger.

Slutsats

Ethereum Name Service är en mycket använd decentraliserad applikation. Det kartlägger din långa alfanumeriska Ethereum-plånbokadress med ditt önskade namn som är enkelt, enkelt och läsbart för människor. Att vara lättläst eliminerar helt chansen att stava en plånbokadress som i sin tur tar bort möjligheterna att förlora dina pengar. En annan fördel är att du enkelt kan ta emot flera tokens genom att bara ange en adress. Detta är ganska attraktivt, problemfritt och tidseffektivt eftersom du inte behöver logga in på exchange / wallet-appen och söka efter token för att få insättningsadressen för att ta emot token. Den enda nackdelen vi har märkt är att sidan är lite suddig och att fånga resultat ger oklara resultat.

Resurser: ENS-domän

Läs mer: TrustSwap ($ SWAP) – Ett komplett ekosystem för digitala tillgångarSource link