DeFi-protokollsyntetik smides framåt med L2-testning

Av | mars 25, 2021


Den decentraliserade finansplattformen Synthetix har varit en av de första att anta Layer 2-skalning, och den har precis lagt upp en förloppsuppdatering.

I ett blogginlägg den 24 mars uppgav Synthetix, handelsplattformen för syntetiska tillgångar, att dess övergång till lager 2, som började i januari 2020, har varit “fantastiskt att titta på hittills.”

Det tillade att insättningsavtalet Synthetix to Optimistic Ethereum (OΞ) har över 4,5 miljoner inbyggda SNX-tokens, till ett värde av över 78 miljoner dollar.

Eftersom nätverksavgifterna för Ethereum har ökat 2021 har DeFi blivit oåtkomligt för alla utom valarna. Detta har katalyserat handelsplattformar och protokoll, som Synthetix, för att antingen migrera till en snabbare blockchain eller integrera Layer 2-skalningslösningar.

Optimistisk om lager 2

De blogginlägg tillade att SynthetixDAO har åtagit sig att leverera 25 000 SNX (cirka 435 000 USD) per vecka för att sätta belöningar på Optimism fram till åtminstone nästa fas av uppdateringskartan.

Spelare och bidragsgivare kan tjäna SNX-belöningar genom att göra transaktioner i Layer 2-nätverket medan det är i testfasen. Den första fasen (0), som öppnade en enkelriktad SNX-bro från L1 till L2, har slutförts.

Fas 1 introducerar utbytet av sin sUSD-stablecoin med andra syntetiska tillgångar och Chainlink oracle-stöd, medan fas 2 är en tvåvägs SNX-bro från L1 till L2. Den tredje och fjärde fasen kommer att synkronisera de två nätverken och avskriva lager 1-operationer.

Blogginlägget uppgav att det har skett förseningar i färdplanen eftersom Optimism-teamet också måste kämpa för sitt nätverk i väntan på att fler projekt ska gå med i det.

Optimism är också den valfria leverantören av skalningslösningar Uniswaps version 3-uppgradering. DEX meddelade emellertid att det inte kommer att ingå i mainnet-lanseringen den 5 maj och kommer att integreras “strax efter”, vilket får UNI-tokenpriser att drabbas av en 8% träff på dagen.

SNX Price Outlook

Synthetix infödda SNX-token handlar platt på dagen till 17,40 $ vid skrivningstillfället, enligt Coingecko.com. Den har dock sjunkit under den senaste månaden och har minskat med 24% under de senaste trettio dagarna.

SNX nådde en rekordhög nivå på drygt 27 dollar den 13 februari men har korrigerat 35% sedan dess. Det har dock gjort drygt 140% sedan början av året.

Enligt Defi Pulse är Synthetix det sjunde största protokollet av det totala värdet låst, vilket för närvarande ligger på 2 miljarder dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link