Coinbase redo att noteras på NASDAQ | Använd TheBitcoin

Av | april 4, 2021


Coinbase gör sig redo att börsnoteras på Nasdaq-börsen den 14 april. Detta kommer efter flera månaders regelverk fram och tillbaka. U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) beslutade att slutligen godkänna Coinbases ansökan om att notera sina aktier på Nasdaq.

Coinbase att noteras på NASDAQ

Efter att ha fyllt i en börsintroduktion i december 2020 har Coinbase äntligen ett datum att noteras på NASDAQ Composite den 14 april. Företaget har varit verksamt i flera år (det lanserades i oktober 2012) och det hjälpte miljontals användare att få tillgång till virtuella valutor.

Företaget är erkänt för att vara en lättanvänd handelsplattform och kryptobörs. Med tanke på att kryptoindustrin vanligtvis är svår att förstå för människor utanför denna marknad blev det en mycket användbar plattform för att hantera digitala tillgångar.

Coinbase kunde attrahera ett stort antal användare på grund av hur enkelt det var att få tillgång till virtuella valutor. Med bara några få klick kunde användarna köpa Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) eller Litecoin (LTC) (och nu många andra digitala tillgångar).

Företaget kunde generera en intäkt på 1,3 miljarder dollar 2020. Samtidigt har företaget nu mer än 43 miljoner användare som vill få tillgång till Bitcoin och andra digitala tillgångar. På grund av denna anledning kan Coinbase värderas till cirka 100 miljarder dollar så snart det noteras på Nasdaq.

Dessutom kan en annan anledning bakom denna stora värdering vara relaterad till hur teknikföretag nu värderas. Flera av dem har varit på en tjurmarknad de senaste månaderna och de har uppnått massivt höga värderingar. Således förväntas Coinbase ha en värdering på 100 miljarder dollar och fluktuera runt detta värde.

Utöver det kommer Coinbase att handlas under COIN-tickern. Detta är verkligen ett utmärkt val när det gäller referens till kryptomarknaden och fortfarande representerar dess namn. Coinbase har också informerat att de inte skulle betala utdelning till stamaktieägare med tanke på att fonderna förväntas användas för framtida investeringsplaner.

I framtiden kan andra kryptovalutaföretag bli offentliga som Coinbase för närvarande gör. Allt beror på kryptomarknadens hela riktning. Icke desto mindre kan Coinbase bara vara början på en trend i kryptobranschen där företag letar efter rätt ögonblick för att locka traditionella investerare.

Source linkSource link