Alonzo hård gaffel för att ge smarta kontrakt till Cardano (ADA) | Använd TheBitcoin

Av | mars 26, 2021


Cardano (ADA) -gemenskapen förväntar sig den nya Alonzo-hårda gaffeln som förväntas ge smarta kontraktsfunktioner till Cardano-nätverket. Detta kan vara början på en ny process där projekt kan släppa sina smarta kontrakt och interagera med Cardano-nätverket.

Cardano Alonzo hård gaffel för att möjliggöra smarta kontrakt

I en nyligen Cardano360 släpp, har den nya planen för implementering av Alonzo och smarta kontrakt avslöjats. Målet är att utöka funktionerna i Cardano-nätverket och bli en blockchain-plattform som stöder decentraliserade applikationer (dApps) och decentraliserade finansieringslösningar (DeFi).

Med det nya tillkännagivandet kan Alonzo-testare börja arbeta på detta nätverk (testnet) så snart som nästa månad. Dessutom är målet i juni att starta nedräkningen för den officiella hård för lansering.

Även om det finns vissa projekt som redan har utvecklat några projekt väntar de på att de nya funktionerna ska läggas till i nätverket. Cardano-nätverket kan lätt bli en konkurrent till Ethereum (ETH) och också en konkurrent till Binance Smart Chain (BSC).

Detta är den tredje hårda gaffeln under de senaste månaderna. Till exempel, i december aktiverade Cardano funktionerna för tokenlåsning, senare i mars i år Mary hård gaffel tog plats. Nu kommer Alonzo-uppdateringen att vara definitivt viktig för att fortsätta mot Goguen, Cardano-nätverkets nya era.

Expansion av Blockchain-nätverk

Olika blockchain-nätverk har expanderat de senaste åren på kryptovalutamarknaden. Huvudfrågan som blockchain-plattformar som Ethereum för närvarande står inför är relaterad till skalbarhet.

Ethereum (ETH) blev det största blockchain-nätverket efter Bitcoin (BTC) och det stöder hundratals projekt som körs ovanpå denna plattform. Användare skickar och tar emot överföringar, byter sina mynt, ger likviditet till pooler och lånar ut och lånar tillgångar.

På grund av denna stora aktivitet på Ethereum-avgifter och transaktionstider har verkligen vuxit. Detta har gjort det mycket svårt för användare att använda Ethereum för handel och andra aktiviteter. Binance Smart Chain (BSC) blev faktiskt en stark konkurrent till Ethereum på grund av dess snabba transaktionstider och mycket låga avgifter. Ändå är BSC mer centraliserad än Etheruem.

Cardano kan också komma in i denna kategori av en konkurrent till Ethereum. Målet är att ha flera blockchain-nätverk som skulle erbjuda effektiva och tillförlitliga tjänster (inklusive för DeFi-marknaden) till kryptosamhället. Med de senaste uppdateringarna går Cardano i den här riktningen.

Source linkSource link